СП: Бразил пред Србију...

Селектор и сенатори из одбране љути на Нејмара! Још двојица морају да пазе, тражи се место за Фирмина.  Спорна десна страна, неколико опција у нападу, Кутињу није драго што против нас мора да решава пролаз.

Фудбал 24.06.2018 | 20:15
СП: Бразил пред Србију...
Одјеци пораза од Швајцарске су и даље приметни у нашем државном тиму. Није лако избрисати из главе слику из 90. минута у којој Џердан Шаћири трчи од центра игралишта, улази у казнени простор и матира ВладимираСтојковића за преокрет (2:1), али колико год био болан тај резултатски неуспех мора да остане по страни, јер већ у среду у Москви Србија игра са Бразилом за пролаз у осмину финала.

Мада на први поглед делује као немогућа мисија за Младена Крстајића, далеко од тога да је све идеално у бразилском тиму. Напротив, и Титеова селекција је опхрвана проблемима, па је питање у ком ће саставу да истрчи на Аткритије арену. Познато је да десни бек Данило неће играти због повреде и да ће га, као на мечу са Костариком, у последњој линији менајти Фагнер из Коринтијанса. Он је, заправо, трећи избор Титеа на тој позицији, јер се пред крај клупске сезоне провредио један од најбољих бекова света, Дани Алвес. Бразилци имају проблем и на позицији десног спољњег, јер је из строја испао Даглас Коста. Често повређени крилни везиста Јувентуса настрадао је у сусрету другог кола Групе Е и извесно неће играти против Србије, па ће на том месту дејствовати или Вилијан (стартер на обе претходне утакмице) или Фелипе Кутињо (ако Тите одлучи да мало експериментише).

Осим повређен их играча, Бразил има и додатне бриге. Оличене су у жутим картонима. Чак тројица важних играча зарадила су по јавну опомену у прва два кола и уколико пожуте против Србије аутоматски неће имати право да играју у осмини финала, под условом да Сеселао обезбеди пролаз. У питању су Нејмар, Кутињо и Каземиро, свако од њих мораће да буде опрезан, јер правила ФИФА налажу да свако ко добије два жута картона пре четвртфинала не може да игра наредну утакмицу. Од четвртфинала се картони бришу.

Бразилци су љути баш на Нејмара, пошто је на сусрету са Костариком санкционисан због симулирања. Покушао је да исценира једанаестерац, у први мах му је и успело да превари Бјерна Кујперса, међутим, после прегледавања ТВ снимка утврђено је да прекршај над њим није постојао, па га је холандски судија казнио картоном. То је изазвало бес Титеа још током сусрета, дозивао је са клупе звезду Пари Сен Жермена да се смири, а према извештајима јужноамеричких медија, на путу до свлачионице после утакмице оштро су му на том глуматању замерили капитен Тијаго Силва и један од најискуснијих репрезентативаца, Марсело.

Савршено су двојица сенатора из одбране свесни да без Нејмара нису исти тим и да им шансе у осмини финала - понављамо, ако тамо стигну - драстично падају ако крилни нападач не буде на терену. А још су свежа сећања на то како Бразил игра без Нејмара, на претходном Мундијалу у четвртфиналу претрпео је повреду после старта Зуњиге из Колумбије и пропустио полуфинални окршај са Немачком, што су Панцери искористили и масакрирали домаћина у Бело Оризонтеу (7:1).

Зато Нејмар мора да пази. Исто важи и за Казамера и Кутиња, али се очекује да због важности меча сва тројица буду на терену.

„Пре почетка турнира говорио сам да је важно да обезбедимо пласман даље пре сусрета са Србима, јер су снажана екипа и бориће се до краја. Немања Матић је фудбалер код добро познајем из времена кад сам играо у Премијер лиги. Неће ово бити лични обрачун нас двојице, није на програму дерби на Енфилду или Олд Трафорду, али ћу свакако бити спреман. Морамо пре свега да верујемо у себе, а не да бринемо због начина игре других. Потребно је да одиграмо толико добро не само да бисмо добили утакмицу, већ и да натерамо остале репрезентације да се плаше Бразила. У сваком случају, морамо да будемо мирни, јер нас три бода воде у нокаут фазу“, упозорава Фелипе Кутињо пред сусрет у Москви.

Ако је веровати бразилским медијима, Тите има две дилеме пред дуел са Србијом. Прва: да ли да заигра са два нападача, односно како да нађе место Роберту Фирмину. Шпиц Ливерпула је на оба сусрета групне фазе, против Швајцарске и Костарике, улазио с клупе и доносио квалитет више у напад, био бољи од стартера Габријела Жезуса, па преовладава мишљење да је заслужио место у првих 11.

Мада, људи из Титеовог окружења кажу да селектор размишља да њих двојица заиграју заједно. У варијанти да издиктира тим са два нападача (Фирмино и Жезус) селектор би на клупи оставио Фернандиња, Кутињо би био десно крило, Нејмар би остао лево. У другој варијанти, између Кутиња и Нејмара играо би само ГабријелЖезус, а Фернандињо би дејствовао заједно са Каземиром и Паулињом на средини терена, у формацији 4-3-3.

Друга дилема је место десног крила. Вилијан је почео и проитв Швајцарске и против Костарике. Ако крене и приотив Србије, значи да ће Кутињо остати на месту „шестице“ (тад не би играо Фернандињо), али ако крило Челсија оде на клупу, мењаће га Барселонин везиста.

ГРУПА Е

Прво коло:

Костарика - Србија 0:1 (0:0)
Бразил - Швајцарска 1:1 (1:0)

Друго коло:

Бразил - Костарика 2:0 (0:0)
Србија - Швајцарска 1:2 (1:0)

Треће коло, 27. јун:

20.00 Србија - Бразил
20.00 Швајцарска - Костарика

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар