SP: Brazil pred Srbiju...

Selektor i senatori iz odbrane ljuti na Nejmara! Još dvojica moraju da paze, traži se mesto za Firmina.  Sporna desna strana, nekoliko opcija u napadu, Kutinju nije drago što protiv nas mora da rešava prolaz.

Fudbal 24.06.2018 | 20:15
SP: Brazil pred Srbiju...
Odjeci poraza od Švajcarske su i dalje primetni u našem državnom timu. Nije lako izbrisati iz glave sliku iz 90. minuta u kojoj Džerdan Šaćiri trči od centra igrališta, ulazi u kazneni prostor i matira VladimiraStojkovića za preokret (2:1), ali koliko god bio bolan taj rezultatski neuspeh mora da ostane po strani, jer već u sredu u Moskvi Srbija igra sa Brazilom za prolaz u osminu finala.

Mada na prvi pogled deluje kao nemoguća misija za Mladena Krstajića, daleko od toga da je sve idealno u brazilskom timu. Naprotiv, i Titeova selekcija je ophrvana problemima, pa je pitanje u kom će sastavu da istrči na Atkritije arenu. Poznato je da desni bek Danilo neće igrati zbog povrede i da će ga, kao na meču sa Kostarikom, u poslednjoj liniji menajti Fagner iz Korintijansa. On je, zapravo, treći izbor Titea na toj poziciji, jer se pred kraj klupske sezone provredio jedan od najboljih bekova sveta, Dani Alves. Brazilci imaju problem i na poziciji desnog spoljnjeg, jer je iz stroja ispao Daglas Kosta. Često povređeni krilni vezista Juventusa nastradao je u susretu drugog kola Grupe E i izvesno neće igrati protiv Srbije, pa će na tom mestu dejstvovati ili Vilijan (starter na obe prethodne utakmice) ili Felipe Kutinjo (ako Tite odluči da malo eksperimentiše).

Osim povređen ih igrača, Brazil ima i dodatne brige. Oličene su u žutim kartonima. Čak trojica važnih igrača zaradila su po javnu opomenu u prva dva kola i ukoliko požute protiv Srbije automatski neće imati pravo da igraju u osmini finala, pod uslovom da Seselao obezbedi prolaz. U pitanju su Nejmar, Kutinjo i Kazemiro, svako od njih moraće da bude oprezan, jer pravila FIFA nalažu da svako ko dobije dva žuta kartona pre četvrtfinala ne može da igra narednu utakmicu. Od četvrtfinala se kartoni brišu.

Brazilci su ljuti baš na Nejmara, pošto je na susretu sa Kostarikom sankcionisan zbog simuliranja. Pokušao je da iscenira jedanaesterac, u prvi mah mu je i uspelo da prevari Bjerna Kujpersa, međutim, posle pregledavanja TV snimka utvrđeno je da prekršaj nad njim nije postojao, pa ga je holandski sudija kaznio kartonom. To je izazvalo bes Titea još tokom susreta, dozivao je sa klupe zvezdu Pari Sen Žermena da se smiri, a prema izveštajima južnoameričkih medija, na putu do svlačionice posle utakmice oštro su mu na tom glumatanju zamerili kapiten Tijago Silva i jedan od najiskusnijih reprezentativaca, Marselo.

Savršeno su dvojica senatora iz odbrane svesni da bez Nejmara nisu isti tim i da im šanse u osmini finala - ponavljamo, ako tamo stignu - drastično padaju ako krilni napadač ne bude na terenu. A još su sveža sećanja na to kako Brazil igra bez Nejmara, na prethodnom Mundijalu u četvrtfinalu pretrpeo je povredu posle starta Zunjige iz Kolumbije i propustio polufinalni okršaj sa Nemačkom, što su Panceri iskoristili i masakrirali domaćina u Belo Orizonteu (7:1).

Zato Nejmar mora da pazi. Isto važi i za Kazamera i Kutinja, ali se očekuje da zbog važnosti meča sva trojica budu na terenu.

„Pre početka turnira govorio sam da je važno da obezbedimo plasman dalje pre susreta sa Srbima, jer su snažana ekipa i boriće se do kraja. Nemanja Matić je fudbaler kod dobro poznajem iz vremena kad sam igrao u Premijer ligi. Neće ovo biti lični obračun nas dvojice, nije na programu derbi na Enfildu ili Old Trafordu, ali ću svakako biti spreman. Moramo pre svega da verujemo u sebe, a ne da brinemo zbog načina igre drugih. Potrebno je da odigramo toliko dobro ne samo da bismo dobili utakmicu, već i da nateramo ostale reprezentacije da se plaše Brazila. U svakom slučaju, moramo da budemo mirni, jer nas tri boda vode u nokaut fazu“, upozorava Felipe Kutinjo pred susret u Moskvi.

Ako je verovati brazilskim medijima, Tite ima dve dileme pred duel sa Srbijom. Prva: da li da zaigra sa dva napadača, odnosno kako da nađe mesto Robertu Firminu. Špic Liverpula je na oba susreta grupne faze, protiv Švajcarske i Kostarike, ulazio s klupe i donosio kvalitet više u napad, bio bolji od startera Gabrijela Žezusa, pa preovladava mišljenje da je zaslužio mesto u prvih 11.

Mada, ljudi iz Titeovog okruženja kažu da selektor razmišlja da njih dvojica zaigraju zajedno. U varijanti da izdiktira tim sa dva napadača (Firmino i Žezus) selektor bi na klupi ostavio Fernandinja, Kutinjo bi bio desno krilo, Nejmar bi ostao levo. U drugoj varijanti, između Kutinja i Nejmara igrao bi samo GabrijelŽezus, a Fernandinjo bi dejstvovao zajedno sa Kazemirom i Paulinjom na sredini terena, u formaciji 4-3-3.

Druga dilema je mesto desnog krila. Vilijan je počeo i proitv Švajcarske i protiv Kostarike. Ako krene i priotiv Srbije, znači da će Kutinjo ostati na mestu „šestice“ (tad ne bi igrao Fernandinjo), ali ako krilo Čelsija ode na klupu, menjaće ga Barselonin vezista.

GRUPA E

Prvo kolo:

Kostarika - Srbija 0:1 (0:0)
Brazil - Švajcarska 1:1 (1:0)

Drugo kolo:

Brazil - Kostarika 2:0 (0:0)
Srbija - Švajcarska 1:2 (1:0)

Treće kolo, 27. jun:

20.00 Srbija - Brazil
20.00 Švajcarska - Kostarika

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar