И Просинечки стао уз Србију!

Просинечки: Фаул у нападу? Најбоље да се Митровић није ни кретао! Селектор БиХ Роберт Просинечки оштро је реаговао на констатацију бившег судије Матеа Беусана да је Феликс Брих исправно свирао фаул за Александра Митровића у сендвичу између фудбалера Швајцарске.

Фудбал 24.06.2018 | 14:45
И Просинечки стао уз Србију!
Селектор БиХ Роберт Просинечки оштро је реаговао на констатацију бившег судије Матеа Беусана да је Феликс Брих исправно свирао фаул за Александра Митровића у сендвичу између фудбалера Швајцарске.

Већ данима траје полемика због одлуке Немца да не досуди пенал за Србију већ контрафаул при резултату 1:1 на Светском првенству, у мечу који су Швајцарци добили голом у последњем минуту.

"Био је чист пенал, двојица играча су га вукла. Ово је два на један, не може да буде фаул у нападу. Ма, најбоље да се Митровић није ни кретао", рекао је Просинечки гостујући на хрватској националној телевизији.

Спорна ситуација се догодила у 66. минуту, када је Митровић био у дуелу са Штефаном Лихтштајнером и Фабијаном Шером.

Брих није ни покушао да погледа снимак како би утврдио да ли је можда погрешио, након бурних протеста српских фудбалера.

Ова одлука подигла је прашину на Мундијалу јер је ФСС уложио жалбу на суђење, али и провоцирање од стране швајцарских фудбалера, док је први човек српског фудбала Славиша Кокеза оптужио директно ФИФА да је цела ствар била диригована.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоја

24.06.2018 14:44

Утакмица против Бразила је пресудна. Пустимо то сто је било. И Сведјани су остецени. Највеци број судија је катастрофа, али не вриједи тросити енергију на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РР

24.06.2018 20:20

Матео није појма имао о суђењу у СФРЈ.Форсирали га,из Хрватске, за њега је Кравиц из Тузле доктор био .Да не спомињемо Петровића.