I Prosinečki stao uz Srbiju!

Prosinečki: Faul u napadu? Najbolje da se Mitrović nije ni kretao! Selektor BiH Robert Prosinečki oštro je reagovao na konstataciju bivšeg sudije Matea Beusana da je Feliks Brih ispravno svirao faul za Aleksandra Mitrovića u sendviču između fudbalera Švajcarske.

Fudbal 24.06.2018 | 14:45
I Prosinečki stao uz Srbiju!
Selektor BiH Robert Prosinečki oštro je reagovao na konstataciju bivšeg sudije Matea Beusana da je Feliks Brih ispravno svirao faul za Aleksandra Mitrovića u sendviču između fudbalera Švajcarske.

Već danima traje polemika zbog odluke Nemca da ne dosudi penal za Srbiju već kontrafaul pri rezultatu 1:1 na Svetskom prvenstvu, u meču koji su Švajcarci dobili golom u poslednjem minutu.

"Bio je čist penal, dvojica igrača su ga vukla. Ovo je dva na jedan, ne može da bude faul u napadu. Ma, najbolje da se Mitrović nije ni kretao", rekao je Prosinečki gostujući na hrvatskoj nacionalnoj televiziji.

Sporna situacija se dogodila u 66. minutu, kada je Mitrović bio u duelu sa Štefanom Lihtštajnerom i Fabijanom Šerom.

Brih nije ni pokušao da pogleda snimak kako bi utvrdio da li je možda pogrešio, nakon burnih protesta srpskih fudbalera.

Ova odluka podigla je prašinu na Mundijalu jer je FSS uložio žalbu na suđenje, ali i provociranje od strane švajcarskih fudbalera, dok je prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza optužio direktno FIFA da je cela stvar bila dirigovana.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Joja

24.06.2018 14:44

Utakmica protiv Brazila je presudna. Pustimo to sto je bilo. I Svedjani su osteceni. Najveci broj sudija je katastrofa, ali ne vrijedi trositi energiju na to.

ODGOVORITE
Name

RR

24.06.2018 20:20

Mateo nije pojma imao o suđenju u SFRJ.Forsirali ga,iz Hrvatske, za njega je Kravic iz Tuzle doktor bio .Da ne spominjemo Petrovića.