СП: Кинези исмевају "срећне" Енглезе!

Саутгејт би да пише историју.  Енглеска репрезентација је у Кини описана као тим који игра "срећни фудбал", што није комплимент.

Фудбал 24.06.2018 | 13:15
СП: Кинези исмевају "срећне" Енглезе!
Кинески извештач са Светског првенства у Русији је открио енглеском селектору Гарету Саутгејту да се термин који је створен на кинеским друштвеним мрежама и може се превести као "срећни фудбал" користи да опише тимове или играче који праве "смешне грешке". 

Историја енглеских наступа на великим фудбалским такмичењима је добро позната. Низ драматичних неуспеха, често у пенал серијама, значио је да земља у којој је фудбал настао није успела да освоји титулу ни пре ни после освајања Светског првенства 1966.

Саутгејт је, како је и сам рекао, "један од највше кривих" за енглеске недаће. Он је промашио пенал после ког је Енглеска елиминисана у полуфиналу Европског првенства 1996. на домаћем терену. 

Он је, међутим, у суботу рекао да упркос деценијама неуспеха "историја није најважнија ствар" за његов млади тим. 

"Историја није најважнија ствар за овај тим. Они имају могућност да створе сопствену историју и треба да буду узбудјени због тога. Они су млад тим који ће бити све бољи и бољи", рекао је енглески селектор. 

Од енглеских репрезентативаца, више од половине има мање од 25 година а само тројица су старија од 30. Иако победа над Тунисом од 2:1 није била најсјајнија, на моменте је изгледало да енглески тим није напет као неки од претходних селекција. 

"Заиста уживам у раду с њима и желим да видим колико далеко могу да стигну и колико добро могу да играју", навео је Саутгејт. 

Кинеском новинару је затим рекао да се нада да ће његов тим приказати "другачију врсту срећног фудбала". 

Енглеска у недељу игра другу утакмицу на Мундијалу, против Панаме. Победом би обезбедили пласман у нокаут фазу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар