SP: Kinezi ismevaju "srećne" Engleze!

Sautgejt bi da piše istoriju.  Engleska reprezentacija je u Kini opisana kao tim koji igra "srećni fudbal", što nije kompliment.

Fudbal 24.06.2018 | 13:15
SP: Kinezi ismevaju "srećne" Engleze!
Kineski izveštač sa Svetskog prvenstva u Rusiji je otkrio engleskom selektoru Garetu Sautgejtu da se termin koji je stvoren na kineskim društvenim mrežama i može se prevesti kao "srećni fudbal" koristi da opiše timove ili igrače koji prave "smešne greške". 

Istorija engleskih nastupa na velikim fudbalskim takmičenjima je dobro poznata. Niz dramatičnih neuspeha, često u penal serijama, značio je da zemlja u kojoj je fudbal nastao nije uspela da osvoji titulu ni pre ni posle osvajanja Svetskog prvenstva 1966.

Sautgejt je, kako je i sam rekao, "jedan od najvše krivih" za engleske nedaće. On je promašio penal posle kog je Engleska eliminisana u polufinalu Evropskog prvenstva 1996. na domaćem terenu. 

On je, međutim, u subotu rekao da uprkos decenijama neuspeha "istorija nije najvažnija stvar" za njegov mladi tim. 

"Istorija nije najvažnija stvar za ovaj tim. Oni imaju mogućnost da stvore sopstvenu istoriju i treba da budu uzbudjeni zbog toga. Oni su mlad tim koji će biti sve bolji i bolji", rekao je engleski selektor. 

Od engleskih reprezentativaca, više od polovine ima manje od 25 godina a samo trojica su starija od 30. Iako pobeda nad Tunisom od 2:1 nije bila najsjajnija, na momente je izgledalo da engleski tim nije napet kao neki od prethodnih selekcija. 

"Zaista uživam u radu s njima i želim da vidim koliko daleko mogu da stignu i koliko dobro mogu da igraju", naveo je Sautgejt. 

Kineskom novinaru je zatim rekao da se nada da će njegov tim prikazati "drugačiju vrstu srećnog fudbala". 

Engleska u nedelju igra drugu utakmicu na Mundijalu, protiv Paname. Pobedom bi obezbedili plasman u nokaut fazu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar