Нолетово 99. АТП финале - против Чилића за први трофеј у 2018.

Новак Ђоковић ће се у недељу борити за своју прву титулу још од 1. јула прошле године, када је у финалу Истборна био бољи од Гаела Монфиса.

Тенис 24.06.2018 | 12:30
Нолетово 99. АТП финале - против Чилића за први трофеј у 2018.
Србин се пласирао у своје 99. финале на АТП туру, а славио је 68 до сада. Ђоковић има шансу да освоји трофеј 13. сезону у низу у каријери.

"Ово је посебан тренутак за мене. Напорно сам радио да стигнем овде. Сада имам шансу да се борим за трофеј на једном од највећих турнира на трави у сезони. То ми много значи. Задовољан сам како сам играо целе недеље",рекао је Ђоковић. 

Ђоковић је у четвртфиналу ушао у историју као тек десети тенисер у Опен ери који је стигао до 800 победа. Сада ће да се бори за прву титулу на легендарном лондонском турниру. 

Ове године српски тенисер ће се за трофеј на енглеској трави борити са Марином Чилићем. Хрват је после два тај-брејка био бољи од Ника Кирјоса из Аустралије.



Биће ово 16. међусобни дуел, Ђоковић води у укупном скору 14-1, али Чилић је славио у последњем окршају. Било је то у четвртфиналу Мастерса у Паризу на крају прошле сезоне када је Чилић прекинуо ужасан скор против Ђоковића тријумфом 6:4, 7:6 (2).

"Он игра прилично другачије на трави. Играли смо на Вимблдону, али сада је потпуно другачији играч. Последњих неколико сезона је у животној форми, има најбољи АТП пласман у каријери. Вероватно је бољи него икад", прокоментарисао је свог ривала Ђоковић.

Хрват је у сјајној форми, добио је 11 од последњих 13 мечева, а у Квинсу је изгубио само један сет у четири дула.

"Мислим да ће кључан бити ритерн, јер му је сервис најјаче оружје. Користика изузетно прецизно на трави. И ја ћу се трудити да освојим што је више поена на свој сервис. То је лакше рећи него урадити, али улазим у меч свестан да ће бити много тешко, али и сјајан изазов", закључио је наш тенисер.

Дуел Ђоковића и Чилића у финалу Квинса почиње у 15:30 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар