Noletovo 99. ATP finale - protiv Čilića za prvi trofej u 2018.

Novak Đoković će se u nedelju boriti za svoju prvu titulu još od 1. jula prošle godine, kada je u finalu Istborna bio bolji od Gaela Monfisa.

Tenis 24.06.2018 | 12:30
Noletovo 99. ATP finale - protiv Čilića za prvi trofej u 2018.
Srbin se plasirao u svoje 99. finale na ATP turu, a slavio je 68 do sada. Đoković ima šansu da osvoji trofej 13. sezonu u nizu u karijeri.

"Ovo je poseban trenutak za mene. Naporno sam radio da stignem ovde. Sada imam šansu da se borim za trofej na jednom od najvećih turnira na travi u sezoni. To mi mnogo znači. Zadovoljan sam kako sam igrao cele nedelje",rekao je Đoković. 

Đoković je u četvrtfinalu ušao u istoriju kao tek deseti teniser u Open eri koji je stigao do 800 pobeda. Sada će da se bori za prvu titulu na legendarnom londonskom turniru. 

Ove godine srpski teniser će se za trofej na engleskoj travi boriti sa Marinom Čilićem. Hrvat je posle dva taj-brejka bio bolji od Nika Kirjosa iz Australije.



Biće ovo 16. međusobni duel, Đoković vodi u ukupnom skoru 14-1, ali Čilić je slavio u poslednjem okršaju. Bilo je to u četvrtfinalu Mastersa u Parizu na kraju prošle sezone kada je Čilić prekinuo užasan skor protiv Đokovića trijumfom 6:4, 7:6 (2).

"On igra prilično drugačije na travi. Igrali smo na Vimbldonu, ali sada je potpuno drugačiji igrač. Poslednjih nekoliko sezona je u životnoj formi, ima najbolji ATP plasman u karijeri. Verovatno je bolji nego ikad", prokomentarisao je svog rivala Đoković.

Hrvat je u sjajnoj formi, dobio je 11 od poslednjih 13 mečeva, a u Kvinsu je izgubio samo jedan set u četiri dula.

"Mislim da će ključan biti ritern, jer mu je servis najjače oružje. Koristika izuzetno precizno na travi. I ja ću se truditi da osvojim što je više poena na svoj servis. To je lakše reći nego uraditi, ali ulazim u meč svestan da će biti mnogo teško, ali i sjajan izazov", zaključio je naš teniser.

Duel Đokovića i Čilića u finalu Kvinsa počinje u 15:30 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar