Капело ударио на Нејмара: Симулант!

Баца се на траву, лако пада, није показао ништа! Славни италијански тренер о Бразилу, Аргентини, али и Сергеју Милинковићу Савићу.

Фудбал 25.06.2018 | 15:00
Капело ударио на Нејмара: Симулант!
Бразил је блед, Бразил је неубедљив, али и такав Бразил скупља бодове. Један против Швајцарске, па три у сусрету са Костариком. Премијерну победу на Мундијалу у Русији Селесао је осигурао тек головима у надокнади времена (Кутињо и Нејмар), али свеукупно није одушевио, нити оправдао статус једног од главних кандидата за титулу.

Колико је било тешко Титеовој селекцији у петак у Санкт Петерборгу сведочи детаљ из 81. минута кад је при резултату 0:0 Нејмар покушао да изнуди једанаестерац падом у казненом простору ривала после дуела са Ђанкарлом Гонзалесом. Судија Бјорн Кујперс у први мах је насео трик звезде Пари Сен Жермена, али га је после прегледа снимка „частио“ жутим картоном за покушај варања.

О томе је дан касније говорио и чувени тренер Фабио Капело.

„Што се мене тиче, Нејмар је симулант! Лако пада, баца се на траву, али тиме не поричем да је добар играч, праву шампион,“, оценуо је италијански стручњак.

Упоредио је Бразилца са званично најбољим фудбалером света.

„У смислу генијалности, бољи је од Кристијана Роналда, али има мање снаге од Португалца. Чак ништа од тога што зна није показао на прве две утакмице. Ни по питању дриблинга, ни по питању маштовитости. А то што је плакао после сусрета са Костариком јесте зато што осећа срамоту и одговорност за дебакл Бразила на претходном Мундијалу и сад сматра да би он требало да буде играч који ће одвести репрезентацију до финала“.

Мундијал је неисцрпна тема. Попут Бразила, мучи се и други велики фаворит Аргентина. На прагу је елиминације...

„Да сам ја селектор, ставио бих у напад трозубац Дибала-Меси-Агуеро. Без Игуаниа, јер сматран да је Кун супериорнији од Гонзала“.

Кад се оконча Првенство света, у центру пажње биће трансфери. Један од оних који би требало да обележе фудбалско лето је и наш репрезентативац Сергеј Милинковић Савић. Желе га Реал, ПСЖ, Јунајтед, Сити, Јувентус...

„Јуве би победио ако би довео Сергеја и Пјанића заменио српским везистом, јер поседује квалитет, психичку снагу. То је играч какав недостаје Старој дами. Прича се и да Барселона жели Миралема Пјанића, мада ми се члини да је попуњена на средини терена. Можда би могао да игра мало повученије, као Инијеста“, закључио је Фабио Капело.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар