Kapelo udario na Nejmara: Simulant!

Baca se na travu, lako pada, nije pokazao ništa! Slavni italijanski trener o Brazilu, Argentini, ali i Sergeju Milinkoviću Saviću.

Fudbal 25.06.2018 | 15:00
Kapelo udario na Nejmara: Simulant!
Brazil je bled, Brazil je neubedljiv, ali i takav Brazil skuplja bodove. Jedan protiv Švajcarske, pa tri u susretu sa Kostarikom. Premijernu pobedu na Mundijalu u Rusiji Selesao je osigurao tek golovima u nadoknadi vremena (Kutinjo i Nejmar), ali sveukupno nije oduševio, niti opravdao status jednog od glavnih kandidata za titulu.

Koliko je bilo teško Titeovoj selekciji u petak u Sankt Peterborgu svedoči detalj iz 81. minuta kad je pri rezultatu 0:0 Nejmar pokušao da iznudi jedanaesterac padom u kaznenom prostoru rivala posle duela sa Đankarlom Gonzalesom. Sudija Bjorn Kujpers u prvi mah je naseo trik zvezde Pari Sen Žermena, ali ga je posle pregleda snimka „častio“ žutim kartonom za pokušaj varanja.

O tome je dan kasnije govorio i čuveni trener Fabio Kapelo.

„Što se mene tiče, Nejmar je simulant! Lako pada, baca se na travu, ali time ne poričem da je dobar igrač, pravu šampion,“, ocenuo je italijanski stručnjak.

Uporedio je Brazilca sa zvanično najboljim fudbalerom sveta.

„U smislu genijalnosti, bolji je od Kristijana Ronalda, ali ima manje snage od Portugalca. Čak ništa od toga što zna nije pokazao na prve dve utakmice. Ni po pitanju driblinga, ni po pitanju maštovitosti. A to što je plakao posle susreta sa Kostarikom jeste zato što oseća sramotu i odgovornost za debakl Brazila na prethodnom Mundijalu i sad smatra da bi on trebalo da bude igrač koji će odvesti reprezentaciju do finala“.

Mundijal je neiscrpna tema. Poput Brazila, muči se i drugi veliki favorit Argentina. Na pragu je eliminacije...

„Da sam ja selektor, stavio bih u napad trozubac Dibala-Mesi-Aguero. Bez Iguania, jer smatran da je Kun superiorniji od Gonzala“.

Kad se okonča Prvenstvo sveta, u centru pažnje biće transferi. Jedan od onih koji bi trebalo da obeleže fudbalsko leto je i naš reprezentativac Sergej Milinković Savić. Žele ga Real, PSŽ, Junajted, Siti, Juventus...

„Juve bi pobedio ako bi doveo Sergeja i Pjanića zamenio srpskim vezistom, jer poseduje kvalitet, psihičku snagu. To je igrač kakav nedostaje Staroj dami. Priča se i da Barselona želi Miralema Pjanića, mada mi se člini da je popunjena na sredini terena. Možda bi mogao da igra malo povučenije, kao Inijesta“, zaključio je Fabio Kapelo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar