СЛ: "Ајкуле" наслиједиле српске "Делфине"!

Репрезентација Црне Горе други пут у историји је освојила Светску лигу. У финалу у Будимпешти побеђен је домаћин, Мађарска.

Остали спортови 24.06.2018 | 10:15
СЛ: "Ајкуле" наслиједиле српске "Делфине"!
Црна Гора је побједник Суперфинала Свјетске лиге!

Тако су црногорске поносне “ајкуле” освојиле друго злато у том респектабилном такмичењу, након што је прво уписано 2009. у Подгорици. Са друге стране, Мађари су се морали задовољити сребром и сачекаће неку другу прилику у Свјетској лиги, коју чекају чак од 2004. године.

А момци су одрадили Мађаре након петераца у њиховој кући - Будимпешти! У регуларном дијелу је било 9:9 (2:2, 4:2, 2:3, 1:2), а након петераца је било 4:2 пошто су за нас голове постигли Ивовић, Ђурђић, Драшковић и Бргуљан, док су за домаћина стријелци били Батори и Манхерц, а стативе су погодили Вамош и Заланки.

Сада Црна Гора у Свјетској лиги има пет медаља - два злата (2009, 2018), сребро (2010) и двије бронзе (2013, 2014)!

“Ајкуле” нису играле игру која их је красила током групне и елиминационе фазе Свјетске лиге, посебно што се тиче играча више, али и као таква против одличне Мађарске са расположеним голманом Нађом успјела је да буде макар - равноправна.

Момци Владимира Гојковића су одмах на старту утакмице повели са 2:0 головима Александра Ивовића, али се Батори реванширао нашем најбољем играчу. Тако је прва четвртина окончана неријешеним резултатом - 2:2.

Међутим, старт друге дионице је био очајан! Уствари, крај прве и почетак друге…

Лека и другови чак 10 минута нису постигли гол, па је трофејни домаћин преко Ковача и Манхерцастигао до 5:3 на 3.36 минута до полувремена. Међутим, “ајкуле” су се пробудиле, тачније Мишићи Јановић, а на одмор се отишло са два гола заостатка - 6:4.

Гојковићев говор на полувремену је разбудио екипу, играна је знатно боља одбрана, лопте су се рационално трошиле, а Мађарска скоро осам минута није постигла погодак. У том периоду Ивовић је реализовао петерац за гол минуса, а Драшковић је на 2.30 до краја треће четвртине, након што је одлично изборио позицију, потписао први неријешен резултат након 2:2 - 6:6.

А док су наши славили, Мађари су спаковали два гола (Вамош, Ердељ), али је неизвјесних посљедњих осам минута донио Мишић поготком за 8:7. На отварању четврте четвртине, Гојковићеви ученици су имали три идеалне прилике за изједначење, али су (два пута) Ивовић и Бргуљан погодили пречке - Бргуљан са играчем више.

Међутим, Мишић је одрадио посао кад нису могли искуснији саиграчи - на 3.36 до краја утакмице је вратио утакмицу на почетак! Мезеи је искористио непажњу наше одбране, а онда је Петковић на минут до краја постигао голчину за 9:9.

Црна Гора је практично имала напад за тријумф, брзо га је прокоцкала, па је оставила 17 секунди домаћину. Али Мађарска није могла ништа против наше одбране.

Тако је побједник ријешен петерцима…

Црна Гора - Мађарска 9:9 (2:2, 2:4, 3:2, 2:1), након петераца 13:11

БУДИМПЕШТА - Базен "Дуна арена".

Судије: Молер (Аргентина), Александреску (Румунија).

Играч више: Црна Гора 10 (1), Мађарска 7 (4).

Петерци: Црна Гора 1 (1) Црна Гора: Лазовић, Драшко Бргуљан, Банићевић, Петковић 1, Видовић, Ђуро Радовић, Млађан Јановић 1, Ђурђић, Ивовић 3, Мишић 3, Драшковић 1, Спаић, Кандић.

Мађарска: Нађ, Анђал, Манхерц 2, Заланки, Вамош 1, Мезеи 1, Јансик, Ковач 1, Ердељи 2, Батори 2, Бедо, Похл, Кардош.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар