УЕФА сатире Милан!

Избацивање из Европе и казна 30. 000. 000 евра! Званична одлука у понедељак.

Фудбал 25.06.2018 | 00:00
УЕФА сатире Милан!
Дисциплинци Европске куће фудбала (УЕФА) задужени за контролу финансијског фер плеја у понедељак ће званично изрећи казну Милану. Међутим, како у данашњем издању пише Газета дело Спорт Росонери немају чему добром да се надају. Наводно, избацивање из Лиге Европе не доводи се у питање, а уз то клуб ће добрано уздрмати финансијска казна од чак 30.000.000 евра.

О лошем управљању нових кинеских власника говори се већ месецима, а ова казна могла би да буде и крај кратке и врло неуспешне ере Ли Јонхонга у једном од највећих клубова света. 

Под тренером Ђенаром Гатузом Милан је сезону у Серији А завршио на шестом месту. Наизглед, тим је био стабилизован, чак је забележио неке неочекивано добре резултате, али подршка од стране управе ниједног момента није стигла. Седмоструки шампион Европе тако и даље лебди ни на небу ни на земљи. Судбина клуба врло је неизвесна, што се не може рећи и за кинеске власнике који ће због невраћених дугова једној америчкој агенцији остати без управљачких права.  

Подсетимо, Ли Јонгхонг јуче је пропустио последњи рок у којем се од њега тражимо да обезбеди 32.000.000 евра.

Спекулише се о многим могућим купцима Милана, а међу последњима у медијима помињао се Американац Томас Рикетс, власник Чикаго Кабса. Он је чак и потврдио интересовање током јучерашњег дана. Његово богатство процењује се на око 2,4 милијарде долара.

Ово је други пут у историји славног клуба да му УЕФА прети избацивањем. Претходни пут то се догодило 2006. године због намештања резултата. Ипак, тада су Росонери у задњи час били помиловани, убачени у квалификације за Лигу шампиона, коју ће касније и освојити. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар