UEFA satire Milan!

Izbacivanje iz Evrope i kazna 30. 000. 000 evra! Zvanična odluka u ponedeljak.

Fudbal 25.06.2018 | 00:00
UEFA satire Milan!
Disciplinci Evropske kuće fudbala (UEFA) zaduženi za kontrolu finansijskog fer pleja u ponedeljak će zvanično izreći kaznu Milanu. Međutim, kako u današnjem izdanju piše Gazeta delo Sport Rosoneri nemaju čemu dobrom da se nadaju. Navodno, izbacivanje iz Lige Evrope ne dovodi se u pitanje, a uz to klub će dobrano uzdrmati finansijska kazna od čak 30.000.000 evra.

O lošem upravljanju novih kineskih vlasnika govori se već mesecima, a ova kazna mogla bi da bude i kraj kratke i vrlo neuspešne ere Li Jonhonga u jednom od najvećih klubova sveta. 

Pod trenerom Đenarom Gatuzom Milan je sezonu u Seriji A završio na šestom mestu. Naizgled, tim je bio stabilizovan, čak je zabeležio neke neočekivano dobre rezultate, ali podrška od strane uprave nijednog momenta nije stigla. Sedmostruki šampion Evrope tako i dalje lebdi ni na nebu ni na zemlji. Sudbina kluba vrlo je neizvesna, što se ne može reći i za kineske vlasnike koji će zbog nevraćenih dugova jednoj američkoj agenciji ostati bez upravljačkih prava.  

Podsetimo, Li Jonghong juče je propustio poslednji rok u kojem se od njega tražimo da obezbedi 32.000.000 evra.

Spekuliše se o mnogim mogućim kupcima Milana, a među poslednjima u medijima pominjao se Amerikanac Tomas Rikets, vlasnik Čikago Kabsa. On je čak i potvrdio interesovanje tokom jučerašnjeg dana. Njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 2,4 milijarde dolara.

Ovo je drugi put u istoriji slavnog kluba da mu UEFA preti izbacivanjem. Prethodni put to se dogodilo 2006. godine zbog nameštanja rezultata. Ipak, tada su Rosoneri u zadnji čas bili pomilovani, ubačeni u kvalifikacije za Ligu šampiona, koju će kasnije i osvojiti. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar