Џака и Шаћири би морали да буду кажњени!

ФИФА на потезу. . .  Гранит Џака и Џердан Шаћири, репрезентативци Швајцарске, могли би да буду кажњени од стране ФИФА због контроверзне прославе гола на мечу против Србије на Светском првенству.

Фудбал 23.06.2018 | 16:00
Џака и Шаћири би морали да буду кажњени!
Медији у свету брује од гестикулацијама Џаке и Шаћирија, који су након голова симулирали "орла" који се налази на застави Албаније.

Тим потезом њих двојица су умешали политику у спорт и према правилима ФИФА требали би да буду кажњени, пошто су челни људи јасно ставили до знања да ће се то санкционисати.

Овим ставом су и медији у свету "Мирор" и "Гардијан"... 

"Веома јасно смо ставили до знаја да политика треба да буде изван спорта и спорт ван политике", рекао је Инфантино пред почетак Мундијала. 

Поред ових гестова, ФИФА би морала да узме у обзир и копачке од Шаћирија, пошто је једној имао заставу Швајцарске, а на другој Косова. 

Подсећамо, Џака и Шаћири су рођени у Србију у јужној покрајини Косово, од стране родитеља Албанаца. Поред тога, отац од Гранита Џаке, Реџип, провео је три и по године у затвору у Београду током 80-тих година прошлог века, јер се бунио против власти. 

"Моја породица напустила Косово пре него што је дошло до рата. Када је он почео било је тешко вратити се. Тада је ситуација била веома тешка за моју породицу која је остала на Косову", рекао је једном приликом Шаћири.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоја

23.06.2018 14:25

Кад ми казнимо неког од насих спортиста за дизање три прста, онда моземо дискутовати о овим стварима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УДРИ МУСКИ

23.06.2018 15:26

МОГЛИ БИ СЕ МАЛО ПОЗАБАВИТИ И НАВИЈАЦИМА КОЈИ СРАМОТЕ СРБИЈУ СА СВОЈИМ НАЦИОНАЛСОВИНИЗМОМ ПО ЦИЈЕЛОЈ ЕВРОПИ КАКВЕ САД ПА СРЕБРЕНИЦА МЛАДИЦ ИМАЈУ ВЕЗЕ СА СВЈЕТСКИМ ПРВЕНСТВОМ