Džaka i Šaćiri bi morali da budu kažnjeni!

FIFA na potezu. . .  Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, reprezentativci Švajcarske, mogli bi da budu kažnjeni od strane FIFA zbog kontroverzne proslave gola na meču protiv Srbije na Svetskom prvenstvu.

Fudbal 23.06.2018 | 16:00
Džaka i Šaćiri bi morali da budu kažnjeni!
Mediji u svetu bruje od gestikulacijama Džake i Šaćirija, koji su nakon golova simulirali "orla" koji se nalazi na zastavi Albanije.

Tim potezom njih dvojica su umešali politiku u sport i prema pravilima FIFA trebali bi da budu kažnjeni, pošto su čelni ljudi jasno stavili do znanja da će se to sankcionisati.

Ovim stavom su i mediji u svetu "Miror" i "Gardijan"... 

"Veoma jasno smo stavili do znaja da politika treba da bude izvan sporta i sport van politike", rekao je Infantino pred početak Mundijala. 

Pored ovih gestova, FIFA bi morala da uzme u obzir i kopačke od Šaćirija, pošto je jednoj imao zastavu Švajcarske, a na drugoj Kosova. 

Podsećamo, Džaka i Šaćiri su rođeni u Srbiju u južnoj pokrajini Kosovo, od strane roditelja Albanaca. Pored toga, otac od Granita Džake, Redžip, proveo je tri i po godine u zatvoru u Beogradu tokom 80-tih godina prošlog veka, jer se bunio protiv vlasti. 

"Moja porodica napustila Kosovo pre nego što je došlo do rata. Kada je on počeo bilo je teško vratiti se. Tada je situacija bila veoma teška za moju porodicu koja je ostala na Kosovu", rekao je jednom prilikom Šaćiri.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Joja

23.06.2018 14:25

Kad mi kaznimo nekog od nasih sportista za dizanje tri prsta, onda mozemo diskutovati o ovim stvarima.

ODGOVORITE
Name

UDRI MUSKI

23.06.2018 15:26

MOGLI BI SE MALO POZABAVITI I NAVIJACIMA KOJI SRAMOTE SRBIJU SA SVOJIM NACIONALSOVINIZMOM PO CIJELOJ EVROPI KAKVE SAD PA SREBRENICA MLADIC IMAJU VEZE SA SVJETSKIM PRVENSTVOM