Петковић: Не треба мијешати политику и спорт!

Селектор фудбалске репрезентације Швајцарске Владимир Петковић рекао је да је његова екипа изградила победнички менталитет, после победе над Србијом после преокрета на Светском првенству.

Фудбал 23.06.2018 | 15:30
Петковић: Не треба мијешати политику и спорт!
"Оно што је важно је да смо изградили победнички менталитет. Чак и када губимо покушавамо да останемо позитивни и да побеђујемо у свакој утакмици. То смо показали у претходним мечевима, а чак и против Бразила. Ми увек пронађемо најбољи начин да реагујемо и то је позитивна карактеристика нашег тима", рекао је Петковић после утакмице.

Швајцарска је у Калињинграду победила Србију са 2:1, у утакмици другог кола Групе Е на Светском првенству. Србија је повела у петом минуту голом Александра Митровића, а изједначио је Гранит Џака у 52. минуту. Победоносни гол постигао је Џердан Шаћири у 90. минуту. 

"Утакмица је била занимљива. Био сам еуфоричан после нашег гола, постигли смо га на сјајан начин. Било је негативних и позитивних ствари. Чак и када смо губили у првом полувремену, одржали смо висок ниво", навео је селектор. 

Селектор Швајцарске није био задовољан гестовима Шаћирија и Џаке: "Треба оставити политику са стране и не треба је мешати у спорт. Потребно је показати поштовање једни према другима". 

Петковић је током полувремена рекао својим играчима да неће бити задовољан ремијем. 

"Морали смо да имамо позитиван приступ. То смо и урадили, реакција екипе је била могућа и спровели су је у другом полувремену. Рекао сам им да нећу бити задовољан ремијем и да морамо да радимо на стратегији", навео је Петковић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Де

23.06.2018 14:21

Објасни Албанцима !

ОДГОВОРИТЕ