Petković: Ne treba miješati politiku i sport!

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je njegova ekipa izgradila pobednički mentalitet, posle pobede nad Srbijom posle preokreta na Svetskom prvenstvu.

Fudbal 23.06.2018 | 15:30
Petković: Ne treba miješati politiku i sport!
"Ono što je važno je da smo izgradili pobednički mentalitet. Čak i kada gubimo pokušavamo da ostanemo pozitivni i da pobeđujemo u svakoj utakmici. To smo pokazali u prethodnim mečevima, a čak i protiv Brazila. Mi uvek pronađemo najbolji način da reagujemo i to je pozitivna karakteristika našeg tima", rekao je Petković posle utakmice.

Švajcarska je u Kalinjingradu pobedila Srbiju sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu. Srbija je povela u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića, a izjednačio je Granit Džaka u 52. minutu. Pobedonosni gol postigao je Džerdan Šaćiri u 90. minutu. 

"Utakmica je bila zanimljiva. Bio sam euforičan posle našeg gola, postigli smo ga na sjajan način. Bilo je negativnih i pozitivnih stvari. Čak i kada smo gubili u prvom poluvremenu, održali smo visok nivo", naveo je selektor. 

Selektor Švajcarske nije bio zadovoljan gestovima Šaćirija i Džake: "Treba ostaviti politiku sa strane i ne treba je mešati u sport. Potrebno je pokazati poštovanje jedni prema drugima". 

Petković je tokom poluvremena rekao svojim igračima da neće biti zadovoljan remijem. 

"Morali smo da imamo pozitivan pristup. To smo i uradili, reakcija ekipe je bila moguća i sproveli su je u drugom poluvremenu. Rekao sam im da neću biti zadovoljan remijem i da moramo da radimo na strategiji", naveo je Petković.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

De

23.06.2018 14:21

Objasni Albancima !

ODGOVORITE