Користите сирове намирнице

Припрема јела од свежег, по могућности непрсканог и биолошки одгајеног поврћа лака је и једноставна.

Здравље 23.06.2018 | 11:37
Користите сирове намирнице
АКО нисте у стању да направите корените промене у исхрани, на трпези би, макар повремено, требало да имате свеже намирнице. Сирова храна је вишеструко кориснија за организам од термички обрађене. Боље регулише метаболизам, храни и гаси жеђ, поспешује рад црева, чисти органе за варење и токсине из организма, поручују нутриционисти.

Понекад миксер треба да замени шпорет. Врло брзо ћете увидети да, осим лепшег изгледа и бољег здравља, имате више времена за шетњу, себе и своје ближње. При одабиру воћа и поврћа обратите пажњу на њихову свежину, боју и арому. Без тога, губе се укус и хранљива вредност.

Припрема јела од свежег, по могућности непрсканог и биолошки одгајеног поврћа лака је и једноставна. Спрема се непосредно пре оброка, да се не би изгубили хранљиви састојци. Као зачин могу да се додају сусам, мајчина душица, оригано, исецкани ораси, лешници, млевено семе сунцокрета и бундеве, рен, першун, целер.

Од уља је најбоље маслиново и сунцокретово, и то хладно цеђено. Могу да се додају и јабуково сирће, лимунов сок, павлака или кисело млеко, мајонез, као и мале количине морске нерафинисане соли.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар