Џака и Шаћири на удару Швајцараца!

Мушко обећање важило само до Србије! Џака: Нисам провоцирао, али ме баш брига! Репрезентативци Швајцарске тврде да нису провоцирали српске фудбалере.

Фудбал 23.06.2018 | 11:00
Џака и Шаћири на удару Швајцараца!
Блик оптужује Гранита Џаку да је провоцирао Србију, која није признала независност Косова.

Лист уједно подсећа да је у новембру 2014. у националном тиму Швајцарске договорено да се убудуће одустане од славља "албанским орлом".

"Мушко обећање од тада важило је скоро четири године, до петка вече", констатује "Блик".

Џака, који је постигао гол, којим је изједначио резултат у утакмици Светског првенства против репрезентације Србије, каже да његово славље "албанским орлом" није била никаква порука противнику.

"Искрено, противници ме уопште нису интересовали. То је било за моје људе, који су ме увек подржавали. За оне, који ме нису запостављали, у мојој домовини, одакле су корени мојих родитеља. То су биле једноставно чисте емоције", казао је играч косовско-албанског порекла

Истакао је да је за њега ово била посебна утакмица, додајући да су му хиљаде људи, породица из Швајцарске, из Албаније и са Косова писали уочи меча.

Стрелац победоносног гола Ђердан Шаћири, који је на исти начин прославио погодак, рекао је да се није радило о политици већ о фудбалу.

Гранит Џака и Џердан Шаћири су головима донели Швајцарској преокрет и победу против Србије у другом колу Мундијала, а њихове прославе током којих су покретима рукама имитирали лет орла са јасном алузијом на Велику Албанију, показали су да је овај меч за њих ипак био више од игре. Ма колико се трудили да касније то негирају.

“То су биле чисте емоције. Првих 15 минута уопште нисмо играли. Србија је била добра, створила доста шанси. Нисмо били задовољни првим полувременом. Али, реаговали смо у наставку. Ово је велики корак на психолошком плану за нас“, рекао је Џака швајцарским медијима.

Бурно сте прославили изједначујући гол?

“Ово је за мене била посебна утакмица. За моју породицу у Швајцарској, али и за ону из Албаније и са Косова. Ово је победа за њих, увек су ми пружали подршку. То није била порука противнику, али ме брига за реакције... Ово је за моју отаџбину, одакле су моји родитељи“.

За играча утакмице проглашен је Џердан Шаћири, стрелац победоносног гола.

“Заслужили смо победу, показали смо јак карактер. Морате да побеђујете у великим утакмицама. Играли смо као права екипа. Искрено, само смо хтели да одрадимо свој посао на најбољи начин и то смо урадили. Ово нема везе са политиком, већ са фудбалом“.

Зашто сте славили гол имитирајући орла?

“Не желим да причам о томе. У фудбалу увек има емоција. Видели сте шта сам урадио, али то је већ сада прошлост“.

Блерим Џемаили оценио је да је Србија била боља само у првих 15 минута утакмице.

“Још једном смо показали карактер, ово је доказ да смо екипа. Нисмо били задовољни на полувремену. Имали смо расправу. Ја сам пропустио шансу у којој сам морао да дам гол. Ова победа ће нам много значити за сампоуздање, верује, да можемо далеко да догурамо“, закључио је Џемаили.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ово

23.06.2018 12:34

Није спортски, ово је политицки ! Јел мозе казна ? ФИФА ЈЕ САД НА ПОТЕЗУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сwисс

23.06.2018 13:43

Да ли се овај знак налази на некој листи забрањених ствари.

Name

Потицај

23.06.2018 15:01

На политицку побуну, медју навијацима ! Фифа мора да реагује на изазов. А зна се ције цу копацке.