Србија - Швајцарска 1:2, реакције...

Коларов: Имали смо утакмицу, изгубили својом кривицом! Капитен Србије Александар Коларов истакао је да је кривица за пораз од Швајцарске искључиво на нашем тиму.  Крстајић: Ризиковали смо, али смо примили гол из контре! Младен Крстајић, селектор фудбалске репрезентације Србије, рекао је да је екипа покушала да ризикује у последњих 10-так минута када је везног играча (Миливојевића) заменио офанзивним везним (Радоњићем).  Селектор без коментара о суђењу и провокацијама Шаћирија и Џаке. . .  Младен Крстајић, селектор репрезентације Србије, није желео да коментарише суђење Феликса Бриха, као и провокације од стране Гранита Џаке и Џердана Шаћирија.  Тадић: Љут сам на све, нисмо се бранили као тим, надтрчали су нас! Плејмејкер Србије Душан Тадић истакао је велико незадовољство тимским залагањем у другом полувремену против Швајцарске.  Митровић: Као деца, муве без главе, глупо, глупо, глупо. . .  Нападач Србије Александар Митровић није успевао да пронађе праве речи да опише пораз од Швајцарске, у другом колу Светског првенства у Русији.  

Фудбал 22.06.2018 | 23:35
Србија - Швајцарска 1:2, реакције...
Србија је водила до 52. минута, а онда је дозволила Швајцарцима голове после контранапада за преокрет у последњем минуту сусрета у Калињинграду.

"Примили смо гол као деца. Много глупо, много јефтино. Разочарани смо. Глупо. Немам речи. Уместо да бранимо резултат ми, ми... Не знам, не знам шта се десило", мучио се Митровић да објасни пораз, "Не може да се иде ко мува без главе. Много јефтино. Не знам шта да кажем. Глупо, глупо, глупо".

Србија сада мора да победи Бразил (27. јун, Москва) да би се пласирала у осмину финала Мундијала.

"Нећемо да одустанемо, даћемо све од себе. Идемо на победу. Боже здравља, Костарика и Швајцарска су показали да може да се игра с њима", закључио је Митровић.

Нажалост, новинар РТС није питао Митровића да прокоментарише ситуацију из 66. минута када му је судија Феликс Брих свирао фаул у нападу, док су њега држала двојица Швајцараца у казненом простору ривала.

Коларов: Имали смо утакмицу, изгубили својом кривицом! Капитен Србије Александар Коларов истакао је да је кривица за пораз од Швајцарске искључиво на нашем тиму.

"Орлови" су водили до 52. минута против Швајцарске, али су "сјаџије" преокренуле у финишу и голом Џердана Шаћирија у последњем минуту стигле до огромне победе у Калињинграду.

"Отворили смо добро утакмицу, знали смо без обзира на резултат да је Швајцарска добра. Имали смо утакмицу у својим рукама. Само нашом кривицом смо изгубили. Примили смо та два гола, посебно први са дистанце, други из контре, то су ствари које не би требало да се дешавају", рекао је Коларов.

Србија сада мора да победи Бразил (27. јуна, Москва), да би се пласирала у осмину финала Мундијала у Русији.

"Тешко је, посебно нама играчима. Имамо још једну утакмицу, само један резултат нас води даље. Даћемо све од себе. Такмичење је тако да нема времена за много размишљања. Треба извући поуке, најбитније је да се психолошки вратимо. Имамо 4-5 дана да се одморимо и спремимо".

Бразилци су у првом колу ремизирали са Швајцарском 1:1, док су у другом савладали Костарику 2:0, погоцима у надокнади времена.

"Ми се нећемо предавати, данас би нам три бода много значила, имали би пролаз, али знали смо да и ово може да се деси. Против Бразила немамо шта да изгубимо. идемо на победу. Играчи ће "наместити главу", знамо шта је Бразил али идемо на победу".

Коларов је обећао навијачима да ће дати све од себе да се искупе.

"Хвала навијачима на великој подршци, резултатски није било сјајно. Знам да ће их бити у великом броју и у Москви, покушаћемо да се одужимо", закључио је капитен.

"Ставили Немца да суди Швајцарцима, као да су нама Црногорца!" Капитен Србије Александар Коларов изузетно је бесан на судију Феликса Бриха и начин на који је делио "правду" на мечу са Швајцарсом.

"Људи из ФИФА морају да буду незадовољни оним што су данас видели. Као да су ставили да нама суди Црногорац. Не могу да верујем да Немац суди Швајцарској. Све време су причали на немачком, ја сам их све време молио да причају на енглеском, јер нисмо у Немачкој. Био је пенал као кућа над Митром, не знам шта онда ВАР ради. Шта ради њих 15 тамо? Он ми је рекао у 90. да је спасао Матића другог жутог картона", рекао је Коларов.

Капитен је додатно осуо паљбу по немачком арбитру.

"Њему (Бриху) је одговарало да буде 1:1, то могу да кажем као капитен. На 1:0 у 30. минуту наша три везна играча добијају жуте картоне на полуфаул. Први старт надамном, Лихтштајнер директно уђе у мене, он не свира фаул. Таман посла да се вадимо на суђење, причамо о СП, екипа Швајцарске је врхунска екипа, ако су победили заслужено је, својом грешком смо примали голове. Али суђење на СП, мислим... Ја сам разочаран", нагласио је Коларов.

Коларов је кратко прокементарисао славље Гранита Џаке и Ђердана Шаћирија после погодака који су постигли.

"Ми смо Срби, ми смо изнад тог примитивног нивоа. Ми смо десет година испред тих који тако прослављају", истакао је капитен Србије.

"Орлови" морају да победе Бразил у последњем колу да би се пласирали у осмину финала Мундијала.

"Зашто не бисмо одиграли меч деценије и победили Бразил?", закључио је Коларов питањем.

Крстајић: Ризиковали смо, али смо примили гол из контре! Младен Крстајић, селектор фудбалске репрезентације Србије, рекао је да је екипа покушала да ризикује у последњих 10-так минута када је везног играча (Миливојевића) заменио офанзивним везним (Радоњићем).

"Добро смо отворили утакмциу, знали смо да нас чека тежак дуел. Било је доста добрих напада са обер стране и прво полувреме било је онако какво смо желели", рекао је Крстајић за РТС после меча.

Фудбалери Србије поражени су од Швајцарске са 2:1 у другом колу групе Е Мундијала у Русији.

"У наставку смо рано примили гол, веома наиван, и онда је утакмица добила други ток. Покушали смо да ризикујемо у последњих десет минута, када смо заменили везног играча са офанзивним, и да добијемо утакмицу, с обзиром да знамо да играмо са Бразилом у последњем колу", казао је селектор.

Наредни меч са Бразилом на програму је за пет дана у Москви.

"Очекивао сам нерешено (Бразил-Костарика), али било је другачије. Покушали смо да ризикујем више, али смо нажалост примили гол из контре и честитам Швајцарској".

Он је додао да екипа неће одустати од борбе ни против Бразила.

"Биће тешко, они су можда и главни фаворити за титулу, али видите да фаворити не добијају лако. И они имају мана, сигурно да нећемо да поклекнемо и учинићемо све да направимо резултат који нама одговара".

На питање новинара да је изгледало да су швајцарски играчи желели више победу, Крстајић је рекао: "Мислим да нисте у праву". Такође, селектор Србије објаснио зашто је прву поставу играо Костић, а не Љајић.

"Задовољан сам Љајићевим партијама у репрезентацији. Нисам га заменио због слабе игре против Костарике, већ смо убацили Костића да затвори леву страну са Коларовим".

Селектор без коментара о суђењу и провокацијама Шаћирија и Џаке! Младен Крстајић, селектор репрезентације Србије, није желео да коментарише суђење Феликса Бриха, као и провокације од стране Гранита Џаке и Џердана Шаћирија.

Немачки судија озбиљно је оштетио наше фудбалере у 66. минуту, када су Шер и Лихташтајнер оборили на земљу Александра Митровића.

"Треба бити реалан, није на мени да коментаришем, и то је на вама да ви процените", рекао је Крстајић на конференцији за штампу.

Познато је да у репрезентацији Швајцарске игра велики број играча с Косова и из Албаније, а како су голове постигли Џака и Шаћири, уследиле су провокације у виду прослављења поготка, тако што су рукама имитирали "орла", који се налази на грбу Албаније.

"Немам коментар, нисам човек који се бави тим коментарима, човек сам из спорта и не желим да коментаришем", истакао је Крстајић.

Србија за пролаз у осмину финала Мундијала игра против Бразила за пет дана у Москви.

Тадић: Љут сам на све, нисмо се бранили као тим, надтрчали су нас! Плејмејкер Србије Душан Тадић истакао је велико незадовољство тимским залагањем у другом полувремену против Швајцарске.

"Орлови" су водили до 52. минута, али су изгубили од "сајџија" поготком у последњем, у другом колу Светског првенства.

"Прво полувреме смо се доста више бранили имали смо неколико добрих контранапада могли смо да их угрозимо. Друго као да смо кренули грлом у јагоде, неискусно смо изгубили ову утакмицу", рекао је Тадић.

Тадић је током меча јасно саиграчима стављао до знања да је незадовољан како се тим брани.

"Ако будемо се бранили као тим, мислим од нападача па до одбране, сви заједно, као што смо против Костарике целу утакмицу и овде прво полувреме, онда можемо да добијемо сваког. Ако не будемо, као што нисмо у другом полувремену, онда не можемо да добијемо никога. Никад не никога не истичем. Љут сам на све. Зато што смо пали, једноставно су нас надтрчали. Победили су нас само на то. Због тога ми је много криво. Мислио сам да смо довољно зрели, да овакве утакмице знамо паметно да решимо. То нисмо урадили у другом полувремену".

Он је током меча често комуницирао са селектором Младеном Крстајићем.

"Мислио сам само да смо требали више да се залажемо, да се трудимо. Дозоволи смо им превише простора, свака друга лопта је била њихова јер су трчали више и у одбрани и у нападу. То је разлог нашег пораза. Ово ми је један од најтежих тренутака у каријери, јер је много наивно. Зато што смо им поклонили".

Голове за Швајцарску постигли су Гранит Џака и Џердан Шаћири, који су их прославили симулирајући рукама албанског "орла".

"То ме не интересује, требало је да спречимо да не дође до тога. Ово је био озбиљан фудбал, са много трчања. Без трчања не може да се победи".

Тадић није желео да коментарише суђење, иако је тим на челу са Феликсом Брихом значајно оштетио наш тим.

"То није разлог нашег пораза данас", истакао је Тадић.

Србија мора да победи Бразил у последњем колу (27. јун, Москва), да би се пласирала у осмини финала.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

W

22.06.2018 21:51

СВЕ ШТО СУ ИМАЛИ, ИМАЛИ СУ ДО 52. МИНУТА. БИЛИ СУ ПУНИ СЕБЕ: КО ВИСОКО ЛЕТИ, НИСКО ПАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

22.06.2018 21:57

А где је Љаић ? Најбољи је уз Тадића а даа он не пјева химну а костић га мења хаххаааххаа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

23.06.2018 04:55

Све је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реакције

23.06.2018 06:56

Без акције ! СРБ - СУИ

Name

ТЕОРЕТИЦАРИ

23.06.2018 06:21

Децки заиста паметни, добри аналитицари, једино немају херц и не воле да трце. И нек науце од Хрвата како се игра за грб и заставу (и сиптара)...

ОДГОВОРИТЕ