Srbija - Švajcarska 1:2, reakcije...

Kolarov: Imali smo utakmicu, izgubili svojom krivicom! Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov istakao je da je krivica za poraz od Švajcarske isključivo na našem timu.  Krstajić: Rizikovali smo, ali smo primili gol iz kontre! Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da je ekipa pokušala da rizikuje u poslednjih 10-tak minuta kada je veznog igrača (Milivojevića) zamenio ofanzivnim veznim (Radonjićem).  Selektor bez komentara o suđenju i provokacijama Šaćirija i Džake. . .  Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije, nije želeo da komentariše suđenje Feliksa Briha, kao i provokacije od strane Granita Džake i Džerdana Šaćirija.  Tadić: Ljut sam na sve, nismo se branili kao tim, nadtrčali su nas! Plejmejker Srbije Dušan Tadić istakao je veliko nezadovoljstvo timskim zalaganjem u drugom poluvremenu protiv Švajcarske.  Mitrović: Kao deca, muve bez glave, glupo, glupo, glupo. . .  Napadač Srbije Aleksandar Mitrović nije uspevao da pronađe prave reči da opiše poraz od Švajcarske, u drugom kolu Svetskog prvenstva u Rusiji.  

Fudbal 22.06.2018 | 23:35
Srbija - Švajcarska 1:2, reakcije...
Srbija je vodila do 52. minuta, a onda je dozvolila Švajcarcima golove posle kontranapada za preokret u poslednjem minutu susreta u Kalinjingradu.

"Primili smo gol kao deca. Mnogo glupo, mnogo jeftino. Razočarani smo. Glupo. Nemam reči. Umesto da branimo rezultat mi, mi... Ne znam, ne znam šta se desilo", mučio se Mitrović da objasni poraz, "Ne može da se ide ko muva bez glave. Mnogo jeftino. Ne znam šta da kažem. Glupo, glupo, glupo".

Srbija sada mora da pobedi Brazil (27. jun, Moskva) da bi se plasirala u osminu finala Mundijala.

"Nećemo da odustanemo, daćemo sve od sebe. Idemo na pobedu. Bože zdravlja, Kostarika i Švajcarska su pokazali da može da se igra s njima", zaključio je Mitrović.

Nažalost, novinar RTS nije pitao Mitrovića da prokomentariše situaciju iz 66. minuta kada mu je sudija Feliks Brih svirao faul u napadu, dok su njega držala dvojica Švajcaraca u kaznenom prostoru rivala.

Kolarov: Imali smo utakmicu, izgubili svojom krivicom! Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov istakao je da je krivica za poraz od Švajcarske isključivo na našem timu.

"Orlovi" su vodili do 52. minuta protiv Švajcarske, ali su "sjadžije" preokrenule u finišu i golom Džerdana Šaćirija u poslednjem minutu stigle do ogromne pobede u Kalinjingradu.

"Otvorili smo dobro utakmicu, znali smo bez obzira na rezultat da je Švajcarska dobra. Imali smo utakmicu u svojim rukama. Samo našom krivicom smo izgubili. Primili smo ta dva gola, posebno prvi sa distance, drugi iz kontre, to su stvari koje ne bi trebalo da se dešavaju", rekao je Kolarov.

Srbija sada mora da pobedi Brazil (27. juna, Moskva), da bi se plasirala u osminu finala Mundijala u Rusiji.

"Teško je, posebno nama igračima. Imamo još jednu utakmicu, samo jedan rezultat nas vodi dalje. Daćemo sve od sebe. Takmičenje je tako da nema vremena za mnogo razmišljanja. Treba izvući pouke, najbitnije je da se psihološki vratimo. Imamo 4-5 dana da se odmorimo i spremimo".

Brazilci su u prvom kolu remizirali sa Švajcarskom 1:1, dok su u drugom savladali Kostariku 2:0, pogocima u nadoknadi vremena.

"Mi se nećemo predavati, danas bi nam tri boda mnogo značila, imali bi prolaz, ali znali smo da i ovo može da se desi. Protiv Brazila nemamo šta da izgubimo. idemo na pobedu. Igrači će "namestiti glavu", znamo šta je Brazil ali idemo na pobedu".

Kolarov je obećao navijačima da će dati sve od sebe da se iskupe.

"Hvala navijačima na velikoj podršci, rezultatski nije bilo sjajno. Znam da će ih biti u velikom broju i u Moskvi, pokušaćemo da se odužimo", zaključio je kapiten.

"Stavili Nemca da sudi Švajcarcima, kao da su nama Crnogorca!" Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov izuzetno je besan na sudiju Feliksa Briha i način na koji je delio "pravdu" na meču sa Švajcarsom.

"Ljudi iz FIFA moraju da budu nezadovoljni onim što su danas videli. Kao da su stavili da nama sudi Crnogorac. Ne mogu da verujem da Nemac sudi Švajcarskoj. Sve vreme su pričali na nemačkom, ja sam ih sve vreme molio da pričaju na engleskom, jer nismo u Nemačkoj. Bio je penal kao kuća nad Mitrom, ne znam šta onda VAR radi. Šta radi njih 15 tamo? On mi je rekao u 90. da je spasao Matića drugog žutog kartona", rekao je Kolarov.

Kapiten je dodatno osuo paljbu po nemačkom arbitru.

"Njemu (Brihu) je odgovaralo da bude 1:1, to mogu da kažem kao kapiten. Na 1:0 u 30. minutu naša tri vezna igrača dobijaju žute kartone na polufaul. Prvi start nadamnom, Lihtštajner direktno uđe u mene, on ne svira faul. Taman posla da se vadimo na suđenje, pričamo o SP, ekipa Švajcarske je vrhunska ekipa, ako su pobedili zasluženo je, svojom greškom smo primali golove. Ali suđenje na SP, mislim... Ja sam razočaran", naglasio je Kolarov.

Kolarov je kratko prokementarisao slavlje Granita Džake i Đerdana Šaćirija posle pogodaka koji su postigli.

"Mi smo Srbi, mi smo iznad tog primitivnog nivoa. Mi smo deset godina ispred tih koji tako proslavljaju", istakao je kapiten Srbije.

"Orlovi" moraju da pobede Brazil u poslednjem kolu da bi se plasirali u osminu finala Mundijala.

"Zašto ne bismo odigrali meč decenije i pobedili Brazil?", zaključio je Kolarov pitanjem.

Krstajić: Rizikovali smo, ali smo primili gol iz kontre! Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da je ekipa pokušala da rizikuje u poslednjih 10-tak minuta kada je veznog igrača (Milivojevića) zamenio ofanzivnim veznim (Radonjićem).

"Dobro smo otvorili utakmciu, znali smo da nas čeka težak duel. Bilo je dosta dobrih napada sa ober strane i prvo poluvreme bilo je onako kakvo smo želeli", rekao je Krstajić za RTS posle meča.

Fudbaleri Srbije poraženi su od Švajcarske sa 2:1 u drugom kolu grupe E Mundijala u Rusiji.

"U nastavku smo rano primili gol, veoma naivan, i onda je utakmica dobila drugi tok. Pokušali smo da rizikujemo u poslednjih deset minuta, kada smo zamenili veznog igrača sa ofanzivnim, i da dobijemo utakmicu, s obzirom da znamo da igramo sa Brazilom u poslednjem kolu", kazao je selektor.

Naredni meč sa Brazilom na programu je za pet dana u Moskvi.

"Očekivao sam nerešeno (Brazil-Kostarika), ali bilo je drugačije. Pokušali smo da rizikujem više, ali smo nažalost primili gol iz kontre i čestitam Švajcarskoj".

On je dodao da ekipa neće odustati od borbe ni protiv Brazila.

"Biće teško, oni su možda i glavni favoriti za titulu, ali vidite da favoriti ne dobijaju lako. I oni imaju mana, sigurno da nećemo da pokleknemo i učinićemo sve da napravimo rezultat koji nama odgovara".

Na pitanje novinara da je izgledalo da su švajcarski igrači želeli više pobedu, Krstajić je rekao: "Mislim da niste u pravu". Takođe, selektor Srbije objasnio zašto je prvu postavu igrao Kostić, a ne Ljajić.

"Zadovoljan sam Ljajićevim partijama u reprezentaciji. Nisam ga zamenio zbog slabe igre protiv Kostarike, već smo ubacili Kostića da zatvori levu stranu sa Kolarovim".

Selektor bez komentara o suđenju i provokacijama Šaćirija i Džake! Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije, nije želeo da komentariše suđenje Feliksa Briha, kao i provokacije od strane Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

Nemački sudija ozbiljno je oštetio naše fudbalere u 66. minutu, kada su Šer i Lihtaštajner oborili na zemlju Aleksandra Mitrovića.

"Treba biti realan, nije na meni da komentarišem, i to je na vama da vi procenite", rekao je Krstajić na konferenciji za štampu.

Poznato je da u reprezentaciji Švajcarske igra veliki broj igrača s Kosova i iz Albanije, a kako su golove postigli Džaka i Šaćiri, usledile su provokacije u vidu proslavljenja pogotka, tako što su rukama imitirali "orla", koji se nalazi na grbu Albanije.

"Nemam komentar, nisam čovek koji se bavi tim komentarima, čovek sam iz sporta i ne želim da komentarišem", istakao je Krstajić.

Srbija za prolaz u osminu finala Mundijala igra protiv Brazila za pet dana u Moskvi.

Tadić: Ljut sam na sve, nismo se branili kao tim, nadtrčali su nas! Plejmejker Srbije Dušan Tadić istakao je veliko nezadovoljstvo timskim zalaganjem u drugom poluvremenu protiv Švajcarske.

"Orlovi" su vodili do 52. minuta, ali su izgubili od "sajdžija" pogotkom u poslednjem, u drugom kolu Svetskog prvenstva.

"Prvo poluvreme smo se dosta više branili imali smo nekoliko dobrih kontranapada mogli smo da ih ugrozimo. Drugo kao da smo krenuli grlom u jagode, neiskusno smo izgubili ovu utakmicu", rekao je Tadić.

Tadić je tokom meča jasno saigračima stavljao do znanja da je nezadovoljan kako se tim brani.

"Ako budemo se branili kao tim, mislim od napadača pa do odbrane, svi zajedno, kao što smo protiv Kostarike celu utakmicu i ovde prvo poluvreme, onda možemo da dobijemo svakog. Ako ne budemo, kao što nismo u drugom poluvremenu, onda ne možemo da dobijemo nikoga. Nikad ne nikoga ne ističem. Ljut sam na sve. Zato što smo pali, jednostavno su nas nadtrčali. Pobedili su nas samo na to. Zbog toga mi je mnogo krivo. Mislio sam da smo dovoljno zreli, da ovakve utakmice znamo pametno da rešimo. To nismo uradili u drugom poluvremenu".

On je tokom meča često komunicirao sa selektorom Mladenom Krstajićem.

"Mislio sam samo da smo trebali više da se zalažemo, da se trudimo. Dozovoli smo im previše prostora, svaka druga lopta je bila njihova jer su trčali više i u odbrani i u napadu. To je razlog našeg poraza. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri, jer je mnogo naivno. Zato što smo im poklonili".

Golove za Švajcarsku postigli su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, koji su ih proslavili simulirajući rukama albanskog "orla".

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi".

Tadić nije želeo da komentariše suđenje, iako je tim na čelu sa Feliksom Brihom značajno oštetio naš tim.

"To nije razlog našeg poraza danas", istakao je Tadić.

Srbija mora da pobedi Brazil u poslednjem kolu (27. jun, Moskva), da bi se plasirala u osmini finala.

Izvor: B92

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

W

22.06.2018 21:51

SVE ŠTO SU IMALI, IMALI SU DO 52. MINUTA. BILI SU PUNI SEBE: KO VISOKO LETI, NISKO PADA.

ODGOVORITE
Name

Boss

22.06.2018 21:57

A gde je Ljaić ? Najbolji je uz Tadića a daa on ne pjeva himnu a kostić ga menja hahhaaahhaa...

ODGOVORITE
Name

Dusko

23.06.2018 04:55

Sve je tako.

ODGOVORITE
Name

Reakcije

23.06.2018 06:56

Bez akcije ! SRB - SUI

Name

TEORETICARI

23.06.2018 06:21

Decki zaista pametni, dobri analiticari, jedino nemaju herc i ne vole da trce. I nek nauce od Hrvata kako se igra za grb i zastavu (i siptara)...

ODGOVORITE