Кад не могу Алисон и Облак, Ливерпулу је добар и Албанац!

Голман Лација Томас Стракоша избио је у први план на Енфилду, Лацио тражи 40. 000. 000!

Фудбал 25.06.2018 | 08:15
Кад не могу Алисон и Облак, Ливерпулу је добар и Албанац!
Пошто су Алисон и Јан Облак постали недодирљиви за Ливерпул време је да се Црвени окрену новој, мало јефтинијој варијанти.

Албанац Томас Стракоша (23), чувар мреже Лација, избио је у први план као кандидат за голманску позицију на Енфилду. Вест о интересовању Јиргена Клопа пренели су најпре италијански медији, а и енглески, предвођени локалним Ливерпул Ехом, су после провере информације утврдили да има дима, па су почели да упознају тамошњу јавност са потенцијалном новом јединицом Ливерпула, за чији је долазак потребно 40.000.000 евра, колико тражи римски клуб. 

Без обзира што је још увек релативно млад, годину дана млађи од Лориса Каријуса, већ је забележио 77 наступа за Лацио, укључујући 37 од могућих 38 у Серији А прошле сезоне. Ради се о репрезентативцу Албаније, али и момку који је рођен у Атини у марту 1995. године где је његов отац Фото, такође бивши репрезентативац, бранио за Олимпијакос.

Томас Стракоша је заиграо за Албанију после Европског првенства у Француској (јединог великог такмичења у историји ове селекције) и дебитовао у квалификацијама за Светско првенство у поразу од Италије (2:0) у Палерму. Идол му је Ђиђи Буфон.

Голман Лација каже и да му је част да може да игра против Буфона у Италији, а не крије и да покушава често да имитриа Немца Мануела Нојера освајача Светског првенства из 2014. године. У први тим Небескоплавих пробио се после позајмице у Салернитани у сезони 2015/16, а у октобру прошле године продужио је уговор са Римљанима до јуна 2022. године.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар