Kad ne mogu Alison i Oblak, Liverpulu je dobar i Albanac!

Golman Lacija Tomas Strakoša izbio je u prvi plan na Enfildu, Lacio traži 40. 000. 000!

Fudbal 25.06.2018 | 08:15
Kad ne mogu Alison i Oblak, Liverpulu je dobar i Albanac!
Pošto su Alison i Jan Oblak postali nedodirljivi za Liverpul vreme je da se Crveni okrenu novoj, malo jeftinijoj varijanti.

Albanac Tomas Strakoša (23), čuvar mreže Lacija, izbio je u prvi plan kao kandidat za golmansku poziciju na Enfildu. Vest o interesovanju Jirgena Klopa preneli su najpre italijanski mediji, a i engleski, predvođeni lokalnim Liverpul Ehom, su posle provere informacije utvrdili da ima dima, pa su počeli da upoznaju tamošnju javnost sa potencijalnom novom jedinicom Liverpula, za čiji je dolazak potrebno 40.000.000 evra, koliko traži rimski klub. 

Bez obzira što je još uvek relativno mlad, godinu dana mlađi od Lorisa Karijusa, već je zabeležio 77 nastupa za Lacio, uključujući 37 od mogućih 38 u Seriji A prošle sezone. Radi se o reprezentativcu Albanije, ali i momku koji je rođen u Atini u martu 1995. godine gde je njegov otac Foto, takođe bivši reprezentativac, branio za Olimpijakos.

Tomas Strakoša je zaigrao za Albaniju posle Evropskog prvenstva u Francuskoj (jedinog velikog takmičenja u istoriji ove selekcije) i debitovao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u porazu od Italije (2:0) u Palermu. Idol mu je Điđi Bufon.

Golman Lacija kaže i da mu je čast da može da igra protiv Bufona u Italiji, a ne krije i da pokušava često da imitria Nemca Manuela Nojera osvajača Svetskog prvenstva iz 2014. godine. U prvi tim Nebeskoplavih probio se posle pozajmice u Salernitani u sezoni 2015/16, a u oktobru prošle godine produžio je ugovor sa Rimljanima do juna 2022. godine.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar