Тите: Побједа против Србије је обавеза!

Бразилски селектор већ планира последње коло и окршај са Орловима.

Фудбал 23.06.2018 | 17:15
Тите: Побједа против Србије је обавеза!
Лакнуло је свима у бразилском табору када је у 92. минуту Филипе Кутињо срушио коначно дефанзивни зид Костарике. Лакнуло је и бразилском селектору Титеу чији се тим мучи у Русији, али делује да је на путу пласмана у осмину финала Светског првенства.

Ипак, нација има многа питања за свог омиљеног кормилара. 

Зашто смо се мучили и на другој утакмици?

"То је Светско првенство, мало је простора за грешке, а видите да су фаворити побеђивали махом са 1:0 претходних дана. Оно што се трудим је да усадим Бразилу мирноћу и рутину, овај тим свакодневно расте и напредује, али степен такмичења носи са собом одређену тежину, самим тим је потребно и да се брже емотивно сазри." 

Зашто је Нејмар испао из утакмице после поништеног пенала?

"Нејмар ми је потребан, као и Кутињо или Даглас Коста, без обзира на дешавања на терену. Фудбалски свет је суров, не штеди никога. Што се тиче суђења, то није мој посао и не желим да коментаришем одлуке. Драго ми је само што се после поништеног једанаестерца мој тим није жали, нити се ико бунио. Тражио сам то и у првој утакмици. Хоћу да моји играчи играју фудбал, да побеђују, да се не осврћу ни на ВАР ни на судије."

После победе од 2:0 данас Бразилцима одговара и реми против Србије у последњем колу. Да ли то мења приступ?

"Не, јер смо у обавези да играмо добро и побеђујемо стално. Формирамо победнички тим и дух, којем је потребно да даје што више голова. Ако променим тај приступ то значи да одступам са пута којим сам кренуо, а то није добро. Наравно, свестан сам шта нас чека у последњем колу, али ми није важно да будем први у групи колико ми је важно да видим да се поправљамо из дана у дан. Приоритет је да направимо нови корак у правом смеру", закључио је Тите.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар