Tite: Pobjeda protiv Srbije je obaveza!

Brazilski selektor već planira poslednje kolo i okršaj sa Orlovima.

Fudbal 23.06.2018 | 17:15
Tite: Pobjeda protiv Srbije je obaveza!
Laknulo je svima u brazilskom taboru kada je u 92. minutu Filipe Kutinjo srušio konačno defanzivni zid Kostarike. Laknulo je i brazilskom selektoru Titeu čiji se tim muči u Rusiji, ali deluje da je na putu plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva.

Ipak, nacija ima mnoga pitanja za svog omiljenog kormilara. 

Zašto smo se mučili i na drugoj utakmici?

"To je Svetsko prvenstvo, malo je prostora za greške, a vidite da su favoriti pobeđivali mahom sa 1:0 prethodnih dana. Ono što se trudim je da usadim Brazilu mirnoću i rutinu, ovaj tim svakodnevno raste i napreduje, ali stepen takmičenja nosi sa sobom određenu težinu, samim tim je potrebno i da se brže emotivno sazri." 

Zašto je Nejmar ispao iz utakmice posle poništenog penala?

"Nejmar mi je potreban, kao i Kutinjo ili Daglas Kosta, bez obzira na dešavanja na terenu. Fudbalski svet je surov, ne štedi nikoga. Što se tiče suđenja, to nije moj posao i ne želim da komentarišem odluke. Drago mi je samo što se posle poništenog jedanaesterca moj tim nije žali, niti se iko bunio. Tražio sam to i u prvoj utakmici. Hoću da moji igrači igraju fudbal, da pobeđuju, da se ne osvrću ni na VAR ni na sudije."

Posle pobede od 2:0 danas Brazilcima odgovara i remi protiv Srbije u poslednjem kolu. Da li to menja pristup?

"Ne, jer smo u obavezi da igramo dobro i pobeđujemo stalno. Formiramo pobednički tim i duh, kojem je potrebno da daje što više golova. Ako promenim taj pristup to znači da odstupam sa puta kojim sam krenuo, a to nije dobro. Naravno, svestan sam šta nas čeka u poslednjem kolu, ali mi nije važno da budem prvi u grupi koliko mi je važno da vidim da se popravljamo iz dana u dan. Prioritet je da napravimo novi korak u pravom smeru", zaključio je Tite.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar