Срна у Каљарију!

Шахтјор повукао дрес са бројем 33! Хрватски дефанзивац потписао на годину дана уз опцију продужетка сарадње.  Срна на Сардинији, Шахтјор повлачи "33"! Некадашњи капитен Хрватске променио клуб после 15 година.

Фудбал 24.06.2018 | 15:00
Срна у Каљарију!
Даријо Срна коначно у Серији А! Хрватски интернационалац потписао је једногодишњи уговор са Каљаријем уз опцију продужетка сарадње за још 12 месеци. Истовремено, украјински Шахтјор саопштио је да ће, Срни у част, повући дрес са бројем 33.

Срна је целу досадашњу инострану каријеру провео управо у Шахтјору, за који је одиграо 536 утакмица и дао 49 голова. Освојио је Лигу УЕФА, десет титула првака Украјине, седам купова и осам суперкупова.

Провео је 15 сјајних година у Доњецку, био један од најзаслужнијих што је Шахтјор стекао и озбиљну континеналну репутацију, а притом је редовне одбијао понуде да пређе у највеће европске клубове.

Каљари је, пре доласка Срне, завршио још један значајан посао, пошто је од Наполија откупио уговор нападача Леонарда Паволетија за 10.000.000 евра. Овај момак је прошле сезоне играо на позајмици у Каљарију.

Даријо Срна, који је у мају прославио 36. рођендан, потписао је једногодишњи уговор (са опцијом продужетка) са Каљаријем, након што му је истекао уговор са Шахтјором, али и суспензија због допинга која га је ван фудбала "држала" годину дана.

Одлични десни бек је у Шахтјору провео најбоље године каријере и од 2003. до претходне сезоне уписао укупно 536 мечева, био капитен, и освојио чак 26 трофеја, укључујући и Куп УЕФА.

Тим из Доњецка одлучио је да у знак поштовања повуче из употребе број "33" који је Даријо Срна носио 15 година - и у њему прославио 49 голова.

Пре потписа за Каљари, спекулисало се да би Даријо Срна могао да оде у ПАОК, чак и да заврши каријеру, али је он ипак одлучио да последње дане фудбалске каријере, која је почела још 1999. године у Хајдуку из Сплита, проведе на Сардинији.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар