Srna u Kaljariju!

Šahtjor povukao dres sa brojem 33! Hrvatski defanzivac potpisao na godinu dana uz opciju produžetka saradnje.  Srna na Sardiniji, Šahtjor povlači "33"! Nekadašnji kapiten Hrvatske promenio klub posle 15 godina.

Fudbal 24.06.2018 | 15:00
Srna u Kaljariju!
Darijo Srna konačno u Seriji A! Hrvatski internacionalac potpisao je jednogodišnji ugovor sa Kaljarijem uz opciju produžetka saradnje za još 12 meseci. Istovremeno, ukrajinski Šahtjor saopštio je da će, Srni u čast, povući dres sa brojem 33.

Srna je celu dosadašnju inostranu karijeru proveo upravo u Šahtjoru, za koji je odigrao 536 utakmica i dao 49 golova. Osvojio je Ligu UEFA, deset titula prvaka Ukrajine, sedam kupova i osam superkupova.

Proveo je 15 sjajnih godina u Donjecku, bio jedan od najzaslužnijih što je Šahtjor stekao i ozbiljnu kontinenalnu reputaciju, a pritom je redovne odbijao ponude da pređe u najveće evropske klubove.

Kaljari je, pre dolaska Srne, završio još jedan značajan posao, pošto je od Napolija otkupio ugovor napadača Leonarda Pavoletija za 10.000.000 evra. Ovaj momak je prošle sezone igrao na pozajmici u Kaljariju.

Darijo Srna, koji je u maju proslavio 36. rođendan, potpisao je jednogodišnji ugovor (sa opcijom produžetka) sa Kaljarijem, nakon što mu je istekao ugovor sa Šahtjorom, ali i suspenzija zbog dopinga koja ga je van fudbala "držala" godinu dana.

Odlični desni bek je u Šahtjoru proveo najbolje godine karijere i od 2003. do prethodne sezone upisao ukupno 536 mečeva, bio kapiten, i osvojio čak 26 trofeja, uključujući i Kup UEFA.

Tim iz Donjecka odlučio je da u znak poštovanja povuče iz upotrebe broj "33" koji je Darijo Srna nosio 15 godina - i u njemu proslavio 49 golova.

Pre potpisa za Kaljari, spekulisalo se da bi Darijo Srna mogao da ode u PAOK, čak i da završi karijeru, ali je on ipak odlučio da poslednje dane fudbalske karijere, koja je počela još 1999. godine u Hajduku iz Splita, provede na Sardiniji.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar