Доктори у Тузли повукли оставке

Доктори у Тузланском кантону прекидају штрајк и повлаче потписане масовне оставке јер на хитној сједници Скупштине Тузланског кантона прелеминарно је постигнут договор да чланови Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије ТК потпишу ових дана колективни уговор.

Босна и Херцеговина 22.06.2018 | 17:24
Доктори у Тузли повукли оставке
„Штрајк престаје, повлачимо колективне отказе, нећемо их предавати на протокол. Дошли смо до заједничког компромисног рјешења. Овај сав сукоб и све ово је изазвало некоректно понашање руководства Независног синдиката радника запослених у здравству које пуних седам година опструше наш рад“, изјавио је Адмир Суљић, предсједник Штрајкачког одбора Синдиката.

Овај синдикат чији је основни захтјев био признавање репрезентативности од стране Владе ТК, ту исту репрезентативност црпиће из Федералног синдиката док се не окончају судске пресуде које се воде око овог питања између Независног синдиката радника запослених у здравству који је потписао колективни уговор и Синдиката доктора медицине и стоматологије.

Скупштина ТК ће тражити од судства да објасни како доноси различите пресуде у кантонима и различито тумачи закон. 

„Закон о раду даје јасну дефиницију да доктори могу себе кроз синдикат представаљати, али у ТК то није њима најјасније и нека им се нацрта“, изјавио је Рифат Ријад Заид, предсједник Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије ФБиХ.

(Независне новине)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Правда

22.06.2018 15:29

Приморали сте их, респецт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улица и мотка

22.06.2018 15:55

Нема нигдје да се џабалебари у хладовини за 1500КМ. Хахахаха. Луђе вијести нисам никад прочитао. Љекари повукли отказе. Каква спрња. Сада би држава свима њима требло да дају отказе. Ко изађе на улицу остаће на улици.

Name

ЦИК

22.06.2018 17:42

Шупља прича, нити један "отказ" није завршио ма протоколу, све их треба отпустити!

Name

Ре: Улица И Мотка

22.06.2018 18:03

Докторима отказ...и они одосе у Европу да раде за болесне паре...а ти се лијеци код бабе врацаре...

Name

Кики

22.06.2018 19:00

Свака њима цаст сто се боре за своја права. Мозес сједит и кукат 5оо година..ниста се неце промјенит ако се не изборис за промјену.Закон акције и реакције.

Name

Бритка сабља

22.06.2018 20:46

Само нека љекари иду у иностранство ако их тамо хоће да издржавају. Што мање љекара код нас одмах опада смртност међу становништвом!

Name

хадфхгдф

22.06.2018 20:48

Како су тако брзо подвили реп, чим су изали на сунце из својих пацовских јазбина, па видели како пржи на асфалту, одмах се повукли у своје пацовске јазбине, ко кртице што не смијеу на сунце из својих рупа

ОДГОВОРИТЕ