Борац (БЛ): Савез на нама тренира строгоћу!

Поводом саопштења Европске фудбалске уније (УЕФА) да уопште неће разматрати "случај Борца" што у пракси значи да црвено-плави неће играти Премијер лигу БиХ наредне сезоне, огласио се бањалучки клуб.

Фудбал 23.06.2018 | 15:45
Борац (БЛ): Савез на нама тренира строгоћу!
Надали су се Бањалучани да ће и наредне сезоне играти у бх.елити, али од тога неће бити ништа.

На сједници Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ, одржаној 19. јуна 2018. године усвојен је закључак да се поводом захтјева Борца за ванредно преиспитивање одлуке Другостепене комисије за лиценцирање клубова ФС БиХ од 29. маја 2018. године, затражи хитно мишљење надлежног органа УЕФА.

У допису достављеном у ФС БИХ из УЕФА Одјела за лиценцирање клубова 21. јуна 2018. године, наведено је да су комисије за лиценцирање клубова независне у доношењу одлука, те да су њихове одлуке коначне и обавезујуће, а да Извршни одбор ФС БИХ није надлежан за доношење било каквих одлука у поступку лиценцирања клубова.

ТИме је угашена и посљедња нада црвено-плавих навијача, а након свега, клуб из Платонове се огласио званичним саопштењем које преносимо у цјелости.

"ФК Борац дефинитивно ће сљедеће сезоне играти Прву лигу Републике Српске. То је јасно након одлуке УЕФА да признаје одлуку комисије за лиценцирање ФС БиХ.

Иако је наш клуб изборио опстанак на зеленом терену, ФС БИХ одлучио је да по први пут стриктно примјени правила. Борац је ријешио деценијски проблем са ШФ Џаја додуше нешто касније од задатог рока, али је РИЈЕШИО!Минулих година важили су двоструки аршини и појединим клубовима се гледало кроз прсте иако су њихови проблеми остали НЕРИЈЕШЕНИ.

Дакле, ФС БИХ одлучио је у овом случају да 'тренира строгоћу' на нашем клубу.

Борац ће испоштовати одлуку и наредне сезоне играти у Првој лиги Републике Српске. То ће искористити за реорганизацију на свим пољима, санацију свих дугова и да се врати још јачи у Премијер лигу БиХ. Такође у ФК Борац сви вјерују да ће БХ савез и у наредним ситуацијама се строго придржавати правила и поштовати рокове!", наведено је у саопштењу бањалучког клуба.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БАЊАЛУЦАНИН

23.06.2018 15:32

БОРАЦ ЈЕ БАНКРОТИРО ПА СЕ ЗНА ГДЕ МУ ЈЕ МЕСТО АЛИ НИЈЕ ФС БИХ И УЕФА КРИВИ ЗА ПРОПАСТ БОРЦА МИ ИМАМО ПОЛИТИЦАРЕ СА СЕЛА ПА ОНИ ПРИОРИТИРАЈУ СВОЈЕ ЛАКТАСИ КРУПА ИТД БАЊА ЛУКА ЈЕ СВЕСНО СПОРТСКИ РАСТУРЕН ГРАД ИМА ОНА КАРАДЗИЦЕВА СИЦЕМО У ГРАДОВЕ ДА ..... ГАДОВЕ

ОДГОВОРИТЕ