Borac (BL): Savez na nama trenira strogoću!

Povodom saopštenja Evropske fudbalske unije (UEFA) da uopšte neće razmatrati "slučaj Borca" što u praksi znači da crveno-plavi neće igrati Premijer ligu BiH naredne sezone, oglasio se banjalučki klub.

Fudbal 23.06.2018 | 15:45
Borac (BL): Savez na nama trenira strogoću!
Nadali su se Banjalučani da će i naredne sezone igrati u bh.eliti, ali od toga neće biti ništa.

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, održanoj 19. juna 2018. godine usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva Borca za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova FS BiH od 29. maja 2018. godine, zatraži hitno mišljenje nadležnog organa UEFA.

U dopisu dostavljenom u FS BIH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova 21. juna 2018. godine, navedeno je da su komisije za licenciranje klubova nezavisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće, a da Izvršni odbor FS BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova.

TIme je ugašena i posljednja nada crveno-plavih navijača, a nakon svega, klub iz Platonove se oglasio zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"FK Borac definitivno će sljedeće sezone igrati Prvu ligu Republike Srpske. To je jasno nakon odluke UEFA da priznaje odluku komisije za licenciranje FS BiH.

Iako je naš klub izborio opstanak na zelenom terenu, FS BIH odlučio je da po prvi put striktno primjeni pravila. Borac je riješio decenijski problem sa ŠF Džaja doduše nešto kasnije od zadatog roka, ali je RIJEŠIO!Minulih godina važili su dvostruki aršini i pojedinim klubovima se gledalo kroz prste iako su njihovi problemi ostali NERIJEŠENI.

Dakle, FS BIH odlučio je u ovom slučaju da 'trenira strogoću' na našem klubu.

Borac će ispoštovati odluku i naredne sezone igrati u Prvoj ligi Republike Srpske. To će iskoristiti za reorganizaciju na svim poljima, sanaciju svih dugova i da se vrati još jači u Premijer ligu BiH. Takođe u FK Borac svi vjeruju da će BH savez i u narednim situacijama se strogo pridržavati pravila i poštovati rokove!", navedeno je u saopštenju banjalučkog kluba.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BANJALUCANIN

23.06.2018 15:32

BORAC JE BANKROTIRO PA SE ZNA GDE MU JE MESTO ALI NIJE FS BIH I UEFA KRIVI ZA PROPAST BORCA MI IMAMO POLITICARE SA SELA PA ONI PRIORITIRAJU SVOJE LAKTASI KRUPA ITD BANJA LUKA JE SVESNO SPORTSKI RASTUREN GRAD IMA ONA KARADZICEVA SICEMO U GRADOVE DA ..... GADOVE

ODGOVORITE