Анализа: Страна оптерећења...

Коларов и Костић против Лихтштајнера и Шаћирија. . .

Фудбал 22.06.2018 | 18:00
Анализа: Страна оптерећења...
Ко контролише средину терена контролише утакмицу и већ смо вам писали да ће се главна битка у Калињинграду водити око дуела Немање Матића, Луке Миливојевића и Сергеја Милинковића Савића са Гранитом Џаком, Валоном Бехрамијем и Блеримом Џемаилијем. Али све то, бар у случају Швајцарске, радиће се са јасним циљем: створити вишак на њиховом десном крилу, нашем левом боку.

Швајцарци наиме сматрају да би Џердан Шаћири и Штефан Лихтштајнер могли да буду играчи који ће донети превагу у њихову корист. Уосталом, препознали су то и у српском тиму због чега се очекује да ће ФилипКостић заузети место Адема Љајића у стартној постави Орлова, иако је свима јасно да би креација Адема Љајића могла да буде од користи ако се Швајцарска одлучи за игру у блоку. Међутим, била би и доста ризична опција, пошто Љајић није играч који тркачки може да испрати Лихтштајнера, а свако ко иоле прати међународни фудбал зна колико је десни бек Јувентуса упоран. Не мање битно, колико је физички спреман да може да се понавља до бесконачно.

Отуд Костић, који ће поред битке са Лихтштајнером морати и да се повлачи назад и помаже Коларову у маркирању Шаћирија. Деснокрилни фудбалер Стоука је изузетан у ситуацијама један на један што је упркос очајној сезони његовог клуба потврдио и у тек завршеној Премијер лиги. Постигао је осам голова, наместио још седам чиме је потврдио класу. Притом, нимало занемарљив податак, тражи нови клуб, па ће имати и мотив више, ако му тако нешто уопште треба у борби за осмину финала Мундијала.

Дакле, приоритетни задатак Коларова и Костића: зауставити фронт на коме је чета Владимира Петковића по општем мишљењу најопаснија. Приоритетан, не и једини, јер Србији ни реми не игра. Швајцарској није лако дати гол и већ смо вам писали о томе да би ту прекид могао да игра врло значајну улогу. И ето нове теме за Коларова.

Није само гол за победу против Костарике. А није ни само прекид. Сви знамо какву левицу има леви бек Роме и какву сезону има иза себе. Чак 12 асистенција у Серији А, још две у Лиги шампиона и то против Челсија чију је мрежу и сам тресао. Кад на то додамо и пет Костићевих голова у Бундеслиги, а још више његов огроман допринос резултатима у квалификацијама за Мундијал – пре свега на почетку – долазимо до закључка да и Србија има чиме да запрети на страни на којој ће се вечерас водити беспоштедне битке.

Јер немајте сумњу: то је страна коју ће Швајцарска оптеретити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес, Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар