СП: Србија - тим за Швајцарску...

Ево Костића! Крстајић провоцира историју из Кадиза! Дилема је само једна. . .

Фудбал 21.06.2018 | 23:50
СП: Србија - тим за Швајцарску...
Тим који побеђује се не мења! Можда у неком другом времену и можда на неком небитнијем турниру. На Мундијалу свака утакмица са собом носи низ специфичности. Посебно ова са Швајцарском. Ништа не можемо да тврдимо, јер као што је рекао бивши селектор Илија Петковић ноћ пред утакмицу служи за размишљање, али... Ако не дође до неких великих преокрета дуел у Калињинграду са Сајџијама почеће Филип Костић.

Према сазнањим МОЗЗАРТ Спорта у петак пре подне Младен Крстајић је решио да место у стартној постави пронађе рођеном Крагујевчанину. Да сте просечног српског навијача питали да ли је таква одлука на месту - потврдно би климнуо главом. Биће нам потребна брзина члана Хамбурга, као и навика стечена у Бундеслиги да игра у оба правца. А Костић ће на левој страни морати да буде и крило, али и други бек како би помогао капитену Коларову да заустави тандемску игру Штефана Лихштајнера и Џердана Шаћирија.

Можда и селектор Крстајић провоцира репризу Кадиза. Много пре него што је био један од кључних људи у походу на Мундијал у Русији, брзоноги крилни фудбалер је скренуо пажњу играма у младој селекцији. Тада у поменутом Кадизу је у селекцији Радована Ћурчића просто урнисао Шпанце и био директан "кривац" за одлазак на Европско првенство.

Кључно је само питање кога ће појављивање Костића истиснути из стартне поставе? Гледајући место које заузети онда је то Адем Љајић. Међутим, има оних који тврде да се селектор Крстајић никада не би одрекао, нити би жртвовао техничку супериорност везисте Торина. Просто, зна да се такви фудбалери чекају макар били у минус фази... Дефанзивно, међутим, Костић може више да донесе, посебно зато што је њему крило природна позиција, док Љајић није имао ту привилегију у Самари.

Наравно, постоји и варијанта да Крстајић сачува на терену и Љајића и Костића. Односно да врати СергејаМилинковића Савића испред Матића и на клупу прекомандује Луку Миливојевића. Вероватно и најмање реална опција. Играч темпа и Лукине тактичке писмености много је потребан у Калињинграду. И друга ствар: Сергејје показао да је класа своје врсте на офанзивној позицији. Тај његов савршен тајминг и утрчавања после дугих лопти ка Александру Митровићу може да буде наш највећи адут.

Како било - видећемо хоће ли се предвиђења од петка остварити, односно хоћемо ли видети Костића у стартној постави. Пред селектором је још једна дуга ноћ за размишљање, можда и "предмомишљавање".

Остатак поставе је исти као и у Самари. Разлога да мењамо одбрану и шпица - немамо.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар