SP: Srbija - tim za Švajcarsku...

Evo Kostića! Krstajić provocira istoriju iz Kadiza! Dilema je samo jedna. . .

Fudbal 21.06.2018 | 23:50
SP: Srbija - tim za Švajcarsku...
Tim koji pobeđuje se ne menja! Možda u nekom drugom vremenu i možda na nekom nebitnijem turniru. Na Mundijalu svaka utakmica sa sobom nosi niz specifičnosti. Posebno ova sa Švajcarskom. Ništa ne možemo da tvrdimo, jer kao što je rekao bivši selektor Ilija Petković noć pred utakmicu služi za razmišljanje, ali... Ako ne dođe do nekih velikih preokreta duel u Kalinjingradu sa Sajdžijama počeće Filip Kostić.

Prema saznanjim MOZZART Sporta u petak pre podne Mladen Krstajić je rešio da mesto u startnoj postavi pronađe rođenom Kragujevčaninu. Da ste prosečnog srpskog navijača pitali da li je takva odluka na mestu - potvrdno bi klimnuo glavom. Biće nam potrebna brzina člana Hamburga, kao i navika stečena u Bundesligi da igra u oba pravca. A Kostić će na levoj strani morati da bude i krilo, ali i drugi bek kako bi pomogao kapitenu Kolarovu da zaustavi tandemsku igru Štefana Lihštajnera i Džerdana Šaćirija.

Možda i selektor Krstajić provocira reprizu Kadiza. Mnogo pre nego što je bio jedan od ključnih ljudi u pohodu na Mundijal u Rusiji, brzonogi krilni fudbaler je skrenuo pažnju igrama u mladoj selekciji. Tada u pomenutom Kadizu je u selekciji Radovana Ćurčića prosto urnisao Špance i bio direktan "krivac" za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ključno je samo pitanje koga će pojavljivanje Kostića istisnuti iz startne postave? Gledajući mesto koje zauzeti onda je to Adem Ljajić. Međutim, ima onih koji tvrde da se selektor Krstajić nikada ne bi odrekao, niti bi žrtvovao tehničku superiornost veziste Torina. Prosto, zna da se takvi fudbaleri čekaju makar bili u minus fazi... Defanzivno, međutim, Kostić može više da donese, posebno zato što je njemu krilo prirodna pozicija, dok Ljajić nije imao tu privilegiju u Samari.

Naravno, postoji i varijanta da Krstajić sačuva na terenu i Ljajića i Kostića. Odnosno da vrati SergejaMilinkovića Savića ispred Matića i na klupu prekomanduje Luku Milivojevića. Verovatno i najmanje realna opcija. Igrač tempa i Lukine taktičke pismenosti mnogo je potreban u Kalinjingradu. I druga stvar: Sergejje pokazao da je klasa svoje vrste na ofanzivnoj poziciji. Taj njegov savršen tajming i utrčavanja posle dugih lopti ka Aleksandru Mitroviću može da bude naš najveći adut.

Kako bilo - videćemo hoće li se predviđenja od petka ostvariti, odnosno hoćemo li videti Kostića u startnoj postavi. Pred selektorom je još jedna duga noć za razmišljanje, možda i "predmomišljavanje".

Ostatak postave je isti kao i u Samari. Razloga da menjamo odbranu i špica - nemamo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar