Квинс: Новак преслишао Димитрова!

Кад игра како зна, нема му равног! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Квинсу сигурном победом над Григором Димитровим.  Новак као муња! Новак Ђоковић за свега сат времена и седам минута победио Григора Димитрова на турниру у Квинсу.

Тенис 21.06.2018 | 19:10
Квинс: Новак преслишао Димитрова!
Ђоковићу није много сметало што је Димитров постављен за другог носиоца у Лондону, па је славио резултатом 6:4, 6:1, после нешто више од сат времена.

Новак, који је последњи пут на овом турниру играо 2010. године, поновио је партију са старта и потпуно заслужено обезбедио пласман међу осам најбољих, где ће играти против победника сусрета Жулијен Бенето – Адријан Манарино.

Ово је био осми међусобни дуел Србина и Бугарина после којег Ђоковић води 7-1 у победама.

Потврдио је да му нема равног када игра на препознатљивом нивоу, остварио је први тријумф над топ 5 играчима након скоро годину и по дана, а посебно радује квалитет сервиса, ритерна и форхенда. Баш је тим ударцима правио разлику, па му није било страно да излази на мрежу и “купи” неке тешке волеје.

Упрвом сету је одлучујући брејк направио у финишу, чиме је кренула фуриозна серија од седам од следећих осам гемова.

Једино због чега ће најбољи српски спортиста бити незадовољан јесте проклизавање у неколико наврата које је могло да доведе до повреда, али је срећом завршено само на изгубљеним поенима.

Најбољем српском тенисеру било је потребно свега сат времена и седам минута да се пласира у четвртфинале турнира у Квинсу. 

А, што је најважније, Новак Ђоковић на том путу није имао нимало лаког ривала, већ другог носиоца - Григора Димитрова из Бугарске. Међутим, Ноле је на трави за сада перфектан - 6:4, 6:1.

Ђоковић ће у борби за полуфинале играти против бољег из дуела Француза Адријана Манарина и Жилијена Бенетоа. Први носилац на турниру је Марин Чилић из Хрватске.

Занимљиво да у првом сету ниједан од тенисера све до десетог гема није дошао у прилику да противнику одузме сервис. Тек онда је Ђоковић стигао до три везане брејк-сет лопте и коначно трећу искористио.

У другом сету било је далеко мање узбуђења.

Србин је изгубио само други гем, којим је Димитров изједначио, али је онда Ђоковић везао пет гемова и прилично убедљиво добио овај део игре и меч.

Турнир у Квинсу игра се за наградни фонд од 1.983.595 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар