Kvins: Novak preslišao Dimitrova!

Kad igra kako zna, nema mu ravnog! Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Kvinsu sigurnom pobedom nad Grigorom Dimitrovim.  Novak kao munja! Novak Đoković za svega sat vremena i sedam minuta pobedio Grigora Dimitrova na turniru u Kvinsu.

Tenis 21.06.2018 | 19:10
Kvins: Novak preslišao Dimitrova!
Đokoviću nije mnogo smetalo što je Dimitrov postavljen za drugog nosioca u Londonu, pa je slavio rezultatom 6:4, 6:1, posle nešto više od sat vremena.

Novak, koji je poslednji put na ovom turniru igrao 2010. godine, ponovio je partiju sa starta i potpuno zasluženo obezbedio plasman među osam najboljih, gde će igrati protiv pobednika susreta Žulijen Beneto – Adrijan Manarino.

Ovo je bio osmi međusobni duel Srbina i Bugarina posle kojeg Đoković vodi 7-1 u pobedama.

Potvrdio je da mu nema ravnog kada igra na prepoznatljivom nivou, ostvario je prvi trijumf nad top 5 igračima nakon skoro godinu i po dana, a posebno raduje kvalitet servisa, riterna i forhenda. Baš je tim udarcima pravio razliku, pa mu nije bilo strano da izlazi na mrežu i “kupi” neke teške voleje.

Uprvom setu je odlučujući brejk napravio u finišu, čime je krenula furiozna serija od sedam od sledećih osam gemova.

Jedino zbog čega će najbolji srpski sportista biti nezadovoljan jeste proklizavanje u nekoliko navrata koje je moglo da dovede do povreda, ali je srećom završeno samo na izgubljenim poenima.

Najboljem srpskom teniseru bilo je potrebno svega sat vremena i sedam minuta da se plasira u četvrtfinale turnira u Kvinsu. 

A, što je najvažnije, Novak Đoković na tom putu nije imao nimalo lakog rivala, već drugog nosioca - Grigora Dimitrova iz Bugarske. Međutim, Nole je na travi za sada perfektan - 6:4, 6:1.

Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv boljeg iz duela Francuza Adrijana Manarina i Žilijena Benetoa. Prvi nosilac na turniru je Marin Čilić iz Hrvatske.

Zanimljivo da u prvom setu nijedan od tenisera sve do desetog gema nije došao u priliku da protivniku oduzme servis. Tek onda je Đoković stigao do tri vezane brejk-set lopte i konačno treću iskoristio.

U drugom setu bilo je daleko manje uzbuđenja.

Srbin je izgubio samo drugi gem, kojim je Dimitrov izjednačio, ali je onda Đoković vezao pet gemova i prilično ubedljivo dobio ovaj deo igre i meč.

Turnir u Kvinsu igra se za nagradni fond od 1.983.595 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar