Видео: Нека се опет на другој стативи укаже неко као Крстајић!

Садашњи селектор био креатор победе тадашње Југославије у последњем мечу против Швајцараца.

Фудбал 21.06.2018 | 19:00
Видео: Нека се опет на другој стативи укаже неко као Крстајић!
Писали смо већ претходних дана како ће Младен Крстајић, без обзира што је скинуо терет мундијалске премијере са леђа, сутра у Каљињинграду бити под посебном лупом јавности. Уосталом, на другој страни седеће Владимир Петковић, човек који је од Сајџија направио, и за много јаче екипе од наше, непожељног противника. Осетили су то на сопстевној кожи и Бразилци. Са тренером таквог искуства Младен Крстајић ће морати да се надмеће. И на крају га победи уколико жели да обрадује нацију и уради оно што нису ИлијаПетковић и Радомир Антић.

Међутим, ако неко има разлога да пумпа балон оптимизма - мада то свакако неће радити - онда је то садашњи кормилар Орлова. Младом стручњаку на помен Швајцарске мисли сигурно сетно одлутају у 2001 .годину и Сент Јакобс Парк када је у квалификацијама за Мундијал у Јужној Кореји и Јапану био један од креатора преокрета. Швајцарци су као домаћини водили, изједначио је Саво Милошевић, а онда се десио 73.минут.

Дугогоси момак са бројем три остао је на другој стативи. Као на тацни га проналази Љубинко Друловић, аМладен Крстајић удара лопту главом и матира Марка Паскала. На Првенство света нисмо отишли, јер су нас коштали Ђорићеве брљотине у судару са Русима и Словенцима. Међутим, тај 1. септембар 2001. године сигурно је урезан у сећања младом стручњаку на клупи Орлова. Постигао је премијерни гол у репрезентацији и најавио дуго, дуго битисање у дресу са државним грбом.



Можда је то још један миг судбине или неких виших сила, тек тада је на клупи националног тима седео тренер без искуства - Дејан Савићевић. Баш као што је данас Младен Крстајић... У овом историјском подсећању селектор Србије може да нађе још један разлог у веру у коначан успех. Наравно, сада ће га чекати далеко тежи задатак, него да лопту са пет метара ћушне у мрежу. Мораће да састави екипу која не одустаје. Баш као што Југославија тог септембра у Базелу није одустајала.

Мораће и да нађе неког адута сличног Љубинку Друловићу који ће бити кадар да провуче лопту кроз згуснуту одбрану и обрадује неког од врло добрих скакача у нашем тиму. Уостало, овде у Светлогорску преовладава мишљење да бисмо Швајцарце могли да положимо на обе плећке управо из ваздуха. ИмамоМатића, Миливојевића, Митровића, Миленковића, Ивановића и Сергеја. Много скакача какав је својевремено био Младен Крстајић.

И за крај још један податак. Чисто као подстрек. Од 1930. године наш национални тим, ма како се звао, изгубио је само два пута од Швајцарске.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар