Video: Neka se opet na drugoj stativi ukaže neko kao Krstajić!

Sadašnji selektor bio kreator pobede tadašnje Jugoslavije u poslednjem meču protiv Švajcaraca.

Fudbal 21.06.2018 | 19:00
Video: Neka se opet na drugoj stativi ukaže neko kao Krstajić!
Pisali smo već prethodnih dana kako će Mladen Krstajić, bez obzira što je skinuo teret mundijalske premijere sa leđa, sutra u Kaljinjingradu biti pod posebnom lupom javnosti. Uostalom, na drugoj strani sedeće Vladimir Petković, čovek koji je od Sajdžija napravio, i za mnogo jače ekipe od naše, nepoželjnog protivnika. Osetili su to na sopstevnoj koži i Brazilci. Sa trenerom takvog iskustva Mladen Krstajić će morati da se nadmeće. I na kraju ga pobedi ukoliko želi da obraduje naciju i uradi ono što nisu IlijaPetković i Radomir Antić.

Međutim, ako neko ima razloga da pumpa balon optimizma - mada to svakako neće raditi - onda je to sadašnji kormilar Orlova. Mladom stručnjaku na pomen Švajcarske misli sigurno setno odlutaju u 2001 .godinu i Sent Jakobs Park kada je u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Koreji i Japanu bio jedan od kreatora preokreta. Švajcarci su kao domaćini vodili, izjednačio je Savo Milošević, a onda se desio 73.minut.

Dugogosi momak sa brojem tri ostao je na drugoj stativi. Kao na tacni ga pronalazi Ljubinko Drulović, aMladen Krstajić udara loptu glavom i matira Marka Paskala. Na Prvenstvo sveta nismo otišli, jer su nas koštali Đorićeve brljotine u sudaru sa Rusima i Slovencima. Međutim, taj 1. septembar 2001. godine sigurno je urezan u sećanja mladom stručnjaku na klupi Orlova. Postigao je premijerni gol u reprezentaciji i najavio dugo, dugo bitisanje u dresu sa državnim grbom.



Možda je to još jedan mig sudbine ili nekih viših sila, tek tada je na klupi nacionalnog tima sedeo trener bez iskustva - Dejan Savićević. Baš kao što je danas Mladen Krstajić... U ovom istorijskom podsećanju selektor Srbije može da nađe još jedan razlog u veru u konačan uspeh. Naravno, sada će ga čekati daleko teži zadatak, nego da loptu sa pet metara ćušne u mrežu. Moraće da sastavi ekipu koja ne odustaje. Baš kao što Jugoslavija tog septembra u Bazelu nije odustajala.

Moraće i da nađe nekog aduta sličnog Ljubinku Druloviću koji će biti kadar da provuče loptu kroz zgusnutu odbranu i obraduje nekog od vrlo dobrih skakača u našem timu. Uostalo, ovde u Svetlogorsku preovladava mišljenje da bismo Švajcarce mogli da položimo na obe plećke upravo iz vazduha. ImamoMatića, Milivojevića, Mitrovića, Milenkovića, Ivanovića i Sergeja. Mnogo skakača kakav je svojevremeno bio Mladen Krstajić.

I za kraj još jedan podatak. Čisto kao podstrek. Od 1930. godine naš nacionalni tim, ma kako se zvao, izgubio je samo dva puta od Švajcarske.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar