СП: Швајцарци се уплашили српских новинара!

Чланови швајцарског тима нису дозволили српским новинарима да постављају питања њиховом селектору Владимиру Петковићу уочи дуела две селекције у Калињинграду.  Порука Швајцараца: Не идемо на бод против Србије! И Владимир Петковић је, као и многи играчи и чланови стручног штаба Србије, упитан за могуће тензије на мечу, али није желео да говори о њима.

Фудбал 21.06.2018 | 19:30
СП: Швајцарци се уплашили српских новинара!
Србија и Швајцарска састају се у петак од 20 часова, а овај меч директно одлучује о пласману у осмину финала Мундијала.

Иако према правилнику ФИФА сви новинари имају право да постављају питања на званичном прес конференцијама, то није омогућено српским извештачима.

Швајцарци су дозволили само Јавном сервису да разговара с Петковићем, али њему нису могли да забране јер је носилац ТВ права.

Нема сумње да су желели да избегну потенцијална "шкакљива" питања у вези са репрезентативцима Швајцарске који још од жреба група за СП када је у питању дуел са Србијом више потенцирају своје албанско порекло него национални дрес који носе.

"Не желим да причам о томе. Желим само да причамо о фудбалу. Играли смо сјајан меч против Бразила, али то није било довољно против њих, зато против Србије морамо још боље да играмо. Морамо да дамо све од себе да победимо", рекао је Петковић.

Што се тиче саме утакмице, Петковић је истакао да се његов тим неће задовољити ремијем у петак.

"Ми увек идемо на победу и три бода. Морамо да будемо концентрисани на нашу игру, да више трчимо од њих, као што смо урадили против Бразила. Увек желимо да будемо најбољи. Сутра ће бити исто тако. Морамо бити фокусирани на терен, јер играмо одличног тима, с пуно индивидуалног квалитета, који и ми поседујемо", рекао је тренер хрватског порекла.

Меч који може да одлучи учесника друге фазе Светског првенства!

Србија (3 бода) и Швајцарска (1 бод) састаће се у петак (20 часова) у Калињинграду и, према најавама из оба табора, ићи ће на победу.

Селектор фудбалске репрезентације Швајцарске Владимир Петковић рекао је данас да његова екипа у предстојећој утакмици против Србије на Светском првенству мора да се концентрише само на терен и на њему да покаже да је фаворит.

"Ако желите да будете фаворити, то морате да покажете на терену. Увек желимо да будемо најбољи. Сутра ће бити исто тако. Морамо бити фокусирани на терен, јер играмо одличног тима, с пуно индивидуалног квалитета, који и ми поседујемо", рекао је Петковић новинарима у Калињинграду.

Екипа Владимира Петковића је у претходне 23 такмичарске утакмице само једном поражена, а он је оценио "да статистика ништа не значи".

"Не бисмо били задовољни бодом. Ми увек идемо на победу и три бода. Морамо да будемо концентрисани на нашу игру, да више трчимо од њих, као што смо урадили против Бразила", рекао је он.

У репрезентацији Швајцарске игра неколико играча пореклом са Косова, а новинаре је занимало да ли утакмица против Србије за играче из те покрајне има велики значај.

"Не желим да причам о томе. Желим само да причамо о фудбалу. Играли смо сјајан меч против Бразила, али то није било довољно против њих, зато против Србије морамо још боље да играмо. Морамо да дамо све од себе да победимо", рекао је Петковић.

Он је рекао да у овом тренутку још не зна који ће састав извести сутра на терен, али да ко год буде истрчао, мора да пружи свој максимум...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

П

21.06.2018 17:56

Петковићу ти и твоја Шипт(Швајц)арска ћете погнуте главе отићи из Каљенинграда.

ОДГОВОРИТЕ