SP: Švajcarci se uplašili srpskih novinara!

Članovi švajcarskog tima nisu dozvolili srpskim novinarima da postavljaju pitanja njihovom selektoru Vladimiru Petkoviću uoči duela dve selekcije u Kalinjingradu.  Poruka Švajcaraca: Ne idemo na bod protiv Srbije! I Vladimir Petković je, kao i mnogi igrači i članovi stručnog štaba Srbije, upitan za moguće tenzije na meču, ali nije želeo da govori o njima.

Fudbal 21.06.2018 | 19:30
SP: Švajcarci se uplašili srpskih novinara!
Srbija i Švajcarska sastaju se u petak od 20 časova, a ovaj meč direktno odlučuje o plasmanu u osminu finala Mundijala.

Iako prema pravilniku FIFA svi novinari imaju pravo da postavljaju pitanja na zvaničnom pres konferencijama, to nije omogućeno srpskim izveštačima.

Švajcarci su dozvolili samo Javnom servisu da razgovara s Petkovićem, ali njemu nisu mogli da zabrane jer je nosilac TV prava.

Nema sumnje da su želeli da izbegnu potencijalna "škakljiva" pitanja u vezi sa reprezentativcima Švajcarske koji još od žreba grupa za SP kada je u pitanju duel sa Srbijom više potenciraju svoje albansko poreklo nego nacionalni dres koji nose.

"Ne želim da pričam o tome. Želim samo da pričamo o fudbalu. Igrali smo sjajan meč protiv Brazila, ali to nije bilo dovoljno protiv njih, zato protiv Srbije moramo još bolje da igramo. Moramo da damo sve od sebe da pobedimo", rekao je Petković.

Što se tiče same utakmice, Petković je istakao da se njegov tim neće zadovoljiti remijem u petak.

"Mi uvek idemo na pobedu i tri boda. Moramo da budemo koncentrisani na našu igru, da više trčimo od njih, kao što smo uradili protiv Brazila. Uvek želimo da budemo najbolji. Sutra će biti isto tako. Moramo biti fokusirani na teren, jer igramo odličnog tima, s puno individualnog kvaliteta, koji i mi posedujemo", rekao je trener hrvatskog porekla.

Meč koji može da odluči učesnika druge faze Svetskog prvenstva!

Srbija (3 boda) i Švajcarska (1 bod) sastaće se u petak (20 časova) u Kalinjingradu i, prema najavama iz oba tabora, ići će na pobedu.

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Srbije na Svetskom prvenstvu mora da se koncentriše samo na teren i na njemu da pokaže da je favorit.

"Ako želite da budete favoriti, to morate da pokažete na terenu. Uvek želimo da budemo najbolji. Sutra će biti isto tako. Moramo biti fokusirani na teren, jer igramo odličnog tima, s puno individualnog kvaliteta, koji i mi posedujemo", rekao je Petković novinarima u Kalinjingradu.

Ekipa Vladimira Petkovića je u prethodne 23 takmičarske utakmice samo jednom poražena, a on je ocenio "da statistika ništa ne znači".

"Ne bismo bili zadovoljni bodom. Mi uvek idemo na pobedu i tri boda. Moramo da budemo koncentrisani na našu igru, da više trčimo od njih, kao što smo uradili protiv Brazila", rekao je on.

U reprezentaciji Švajcarske igra nekoliko igrača poreklom sa Kosova, a novinare je zanimalo da li utakmica protiv Srbije za igrače iz te pokrajne ima veliki značaj.

"Ne želim da pričam o tome. Želim samo da pričamo o fudbalu. Igrali smo sjajan meč protiv Brazila, ali to nije bilo dovoljno protiv njih, zato protiv Srbije moramo još bolje da igramo. Moramo da damo sve od sebe da pobedimo", rekao je Petković.

On je rekao da u ovom trenutku još ne zna koji će sastav izvesti sutra na teren, ali da ko god bude istrčao, mora da pruži svoj maksimum...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

P

21.06.2018 17:56

Petkoviću ti i tvoja Šipt(Švajc)arska ćete pognute glave otići iz Kaljeningrada.

ODGOVORITE