Ковачић тражи да иде и отвара фронт за Алкантару!

Почетна цена 70. 000. 000! Спрема ли се нови посао на релацији Мадрид - Минхен?

Фудбал 25.06.2018 | 19:00
Ковачић тражи да иде и отвара фронт за Алкантару!
Није лако Матеу Ковачићу. У скоро сваком другом клубу на свету вероватно би био закуцан на месту стартера, али у конкуренцији Луке Модрића и Тонија Кроса може на терен само кад се они уморе. Јесте освојио све што се може са Реалом, али са своје 24 године жели да игра. И зато је, преноси мадридска Марка, затражио дозволу да напусти Краљевски клуб!

Вест која је одјекнула на стадиону “Сантјаго Бернабеу”. Јесте да није стартер, али клупа је између осталог оно што издваја Реал од конкуренције. Не може било ко да седи тамо. А тешко је довести играча који је вољан да се са Модрићем и Кросом порва за место у првом тиму. Ковачић је био идеалан у тој улози. Зато му прошле сезоне, када је онако узгред поменуо да размишља о одласку у коме ће имати минуте, Реал није дозволио да иде. Погодвало му је што су баш тада Модрић и Крос имали мање повреде, Ковачић је добио значајнију минутажу, али се убрзо све вратило на старо. У најважнијм утакмицама Ковачић је резерва. Сад је Хрват упоран. Инсистира. Процена је да вероватно има добру понуду неког врхунског клуба.

Да ли ће сада добити зелено светло? Још је неизвесно. Прво Реал треба да нађе замену. Амбициозни Ђулен Лопетеги би радо у тиму видео Бајерновог Тијага Алкантару, кога добро зна из периода док су сарађивали у У21 селекцији Шпаније. Наводно је чак и нови тренер Бавацара Нико Ковач прихватио такву опцију. У замену за 70.000.000 евра наравно. Довољно да може да доведе квалитену замену по својој вољи.

Можда баш Ковачића, пита се Марка? Он га је водио на Мундијал у Бразилу 2014. године. Трампа би сасвим одговарала Реалу, пошто и Барселона размишља да врати Тијага као замену за Андреса Инијесту. Додуше, ни са једне стране нема конкретних потеза, али сећамо се својевремено како су Реал и Бајерн у одвојеним трансферима “трампили” Ћабија Алонса и Кроса. Баш прошлог лета из Мадрида је у Минхен отишао Хамес Родригез, наредног ће Баварци одлучивати да ли ће га и откупити за 42.000.000 евра.

Такође, Реал је наводно у више него добрим односима са Алкантаром и његовим оцем.  Размишљао се Реал да га купи још кад је одлазио из Барселоне. Пеп Гвардиола је био бржи и одвео га у Бајерн где је овај експлодирао. Али Пеп више није ту, а Лопетеги има своје аргументе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар