Kovačić traži da ide i otvara front za Alkantaru!

Početna cena 70. 000. 000! Sprema li se novi posao na relaciji Madrid - Minhen?

Fudbal 25.06.2018 | 19:00
Kovačić traži da ide i otvara front za Alkantaru!
Nije lako Mateu Kovačiću. U skoro svakom drugom klubu na svetu verovatno bi bio zakucan na mestu startera, ali u konkurenciji Luke Modrića i Tonija Krosa može na teren samo kad se oni umore. Jeste osvojio sve što se može sa Realom, ali sa svoje 24 godine želi da igra. I zato je, prenosi madridska Marka, zatražio dozvolu da napusti Kraljevski klub!

Vest koja je odjeknula na stadionu “Santjago Bernabeu”. Jeste da nije starter, ali klupa je između ostalog ono što izdvaja Real od konkurencije. Ne može bilo ko da sedi tamo. A teško je dovesti igrača koji je voljan da se sa Modrićem i Krosom porva za mesto u prvom timu. Kovačić je bio idealan u toj ulozi. Zato mu prošle sezone, kada je onako uzgred pomenuo da razmišlja o odlasku u kome će imati minute, Real nije dozvolio da ide. Pogodvalo mu je što su baš tada Modrić i Kros imali manje povrede, Kovačić je dobio značajniju minutažu, ali se ubrzo sve vratilo na staro. U najvažnijm utakmicama Kovačić je rezerva. Sad je Hrvat uporan. Insistira. Procena je da verovatno ima dobru ponudu nekog vrhunskog kluba.

Da li će sada dobiti zeleno svetlo? Još je neizvesno. Prvo Real treba da nađe zamenu. Ambiciozni Đulen Lopetegi bi rado u timu video Bajernovog Tijaga Alkantaru, koga dobro zna iz perioda dok su sarađivali u U21 selekciji Španije. Navodno je čak i novi trener Bavacara Niko Kovač prihvatio takvu opciju. U zamenu za 70.000.000 evra naravno. Dovoljno da može da dovede kvalitenu zamenu po svojoj volji.

Možda baš Kovačića, pita se Marka? On ga je vodio na Mundijal u Brazilu 2014. godine. Trampa bi sasvim odgovarala Realu, pošto i Barselona razmišlja da vrati Tijaga kao zamenu za Andresa Inijestu. Doduše, ni sa jedne strane nema konkretnih poteza, ali sećamo se svojevremeno kako su Real i Bajern u odvojenim transferima “trampili” Ćabija Alonsa i Krosa. Baš prošlog leta iz Madrida je u Minhen otišao Hames Rodrigez, narednog će Bavarci odlučivati da li će ga i otkupiti za 42.000.000 evra.

Takođe, Real je navodno u više nego dobrim odnosima sa Alkantarom i njegovim ocem.  Razmišljao se Real da ga kupi još kad je odlazio iz Barselone. Pep Gvardiola je bio brži i odveo ga u Bajern gde je ovaj eksplodirao. Ali Pep više nije tu, a Lopetegi ima svoje argumente.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar