Румун у Партизану: Не потцјењујте српски фудбал!

Габријел Енаке је потписао трогодишњи уговор са Партизаном. Од њега се очекује да донесе убојитост црно-белима на десној страни. Каже да је између неколико понуда изабрао Партизан јер је видео да је клуб организован на високом нивоу.

Фудбал 21.06.2018 | 21:00
Румун у Партизану: Не потцјењујте српски фудбал!
Први румунски фудбалер у новијој историји Партизана и укупно други од основања београдског клуба 1945. године.

Габријел Енаку је потписао трогодишњи уговор са Партизаном (дошао је као слободан играч), а од њега се очекује да буде и десни бек, али и десно крило. Обе позиције је играо у досадашњој каријери. 

"Довели смо играча да појача нашу десну страну, играча који има офанзивне карактеристике. Партизан игра наопадачки и нама је потребан бек-крило", рекао је спортски директор Партизана Ивица Илиев, пожелевши новом играчу (трећем у овом прелазном року) много успеха и да испуни оочекивања "која су велика".

Илиев је додао да је Габријел Енаке навикао да игра у озбиљним лигама и у клубовима са великим захтевима.

"У овом прелазном року је био акценат на довођењу играча који знају да се такмиче и умеју да носе терет великих утакмица и великог клуба. Габријел је један од њих", додао је Илиев.

Енаке каже да је изабрао Партизан између неколико понуда, а пре свега због професионалног односа који је осетио у разговору са људима из клуба, али и снаге које клуб има и фанатичне подршке навијача.

"Пре разговора са људима из Партизана, читао сам о клубу на интернету и гледао снимке на YоуТубе. Дошао сам и уверио сам се да је реч о организованом клубу, да фудбалери треба само да се окрену свом послу. Сви су ме добро примили, професионално и врло сам задовољан, видео сам стадион и спортски центар", рекао је румунски фудбалер на промоцији у клубу.

Каже да има велике амбиције.

"Дошао сам са жељом да освојим титулу, да задовољим све који су имали поверења у мене. Надам се да ћу и убудуће имати подршку коју осећам данас. Уверен сам и желим да докажем да сам играч који може да одговори задацима и да помогнем Партизану у свакој утакмици", истакао је Енаке.

Енаке, румунски репрезентативац, прошлу сезону играо је у Рубину из Казања, био је упитан и како то да се одлучио да руску лигу замени српском.

"Нити је српска лига нешто слабија, нити мање пожељна. Изабрао сам српски клуб која уме да се бори, који се такмичи и за трофеје, и у Лиги Европе. Не треба потцењивати српски фудбал. Видео сам да српско првенство има снагу", одговорио је Енаке.

Осим Партизанове, Енаке је на столу имао још три понуде. Ипак, победила је она београдског клуба, јер, објаснио је румунски фудбалер, у то су га убедили људи из клуба.

"Схватио сам да је ово најкоректнија и најпрофесионалнија понуда од свих", додао је Енаке.

О томе што је тек други румунски фудбалер у богатој историји Партизана, каже: "То је велика одговорност, али и понос, јер као Румун желим да урадим лепе ствари".

Занимлчјива сцена догодила се данас испред стадиона Партизана уочи представљања Енакеа. Отац и син из Румуније који навијају за Партизан дошли су да поздраве новог играча Партизана.

БРОЈ 44 НА ДРЕСУ ЗБОГ...

"Број који сам изабрао значајан је за мене јер ми је на датум 4. 4. рођена кћерка", рекао је Габријел који има троје деце. Иначе, Армин Ђерлек који је до сада носио број 44, убудуће ће на леђима имати број 8.

О ЕНАКЕУ СЕ НИЈЕ ПИСАЛО, ИЛИЕВ ЗАДОВОЉАН

Чињеница да се име Габријела Енакеа није помињало у медијима, све до среде ујутро, задовољилило је Илиева.

"Надам се да ће тако бити и у будућим трансферима, да ништа не изађе у јавност до последњег тренутка".

- Прелазни рок у Партизану -

ДОШЛИ:Немања Николић,Рикардо Гомеш, Габријел Енаке

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар