Rumun u Partizanu: Ne potcjenjujte srpski fudbal!

Gabrijel Enake je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom. Od njega se očekuje da donese ubojitost crno-belima na desnoj strani. Kaže da je između nekoliko ponuda izabrao Partizan jer je video da je klub organizovan na visokom nivou.

Fudbal 21.06.2018 | 21:00
Rumun u Partizanu: Ne potcjenjujte srpski fudbal!
Prvi rumunski fudbaler u novijoj istoriji Partizana i ukupno drugi od osnovanja beogradskog kluba 1945. godine.

Gabrijel Enaku je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom (došao je kao slobodan igrač), a od njega se očekuje da bude i desni bek, ali i desno krilo. Obe pozicije je igrao u dosadašnjoj karijeri. 

"Doveli smo igrača da pojača našu desnu stranu, igrača koji ima ofanzivne karakteristike. Partizan igra naopadački i nama je potreban bek-krilo", rekao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev, poželevši novom igraču (trećem u ovom prelaznom roku) mnogo uspeha i da ispuni oočekivanja "koja su velika".

Iliev je dodao da je Gabrijel Enake navikao da igra u ozbiljnim ligama i u klubovima sa velikim zahtevima.

"U ovom prelaznom roku je bio akcenat na dovođenju igrača koji znaju da se takmiče i umeju da nose teret velikih utakmica i velikog kluba. Gabrijel je jedan od njih", dodao je Iliev.

Enake kaže da je izabrao Partizan između nekoliko ponuda, a pre svega zbog profesionalnog odnosa koji je osetio u razgovoru sa ljudima iz kluba, ali i snage koje klub ima i fanatične podrške navijača.

"Pre razgovora sa ljudima iz Partizana, čitao sam o klubu na internetu i gledao snimke na YouTube. Došao sam i uverio sam se da je reč o organizovanom klubu, da fudbaleri treba samo da se okrenu svom poslu. Svi su me dobro primili, profesionalno i vrlo sam zadovoljan, video sam stadion i sportski centar", rekao je rumunski fudbaler na promociji u klubu.

Kaže da ima velike ambicije.

"Došao sam sa željom da osvojim titulu, da zadovoljim sve koji su imali poverenja u mene. Nadam se da ću i ubuduće imati podršku koju osećam danas. Uveren sam i želim da dokažem da sam igrač koji može da odgovori zadacima i da pomognem Partizanu u svakoj utakmici", istakao je Enake.

Enake, rumunski reprezentativac, prošlu sezonu igrao je u Rubinu iz Kazanja, bio je upitan i kako to da se odlučio da rusku ligu zameni srpskom.

"Niti je srpska liga nešto slabija, niti manje poželjna. Izabrao sam srpski klub koja ume da se bori, koji se takmiči i za trofeje, i u Ligi Evrope. Ne treba potcenjivati srpski fudbal. Video sam da srpsko prvenstvo ima snagu", odgovorio je Enake.

Osim Partizanove, Enake je na stolu imao još tri ponude. Ipak, pobedila je ona beogradskog kluba, jer, objasnio je rumunski fudbaler, u to su ga ubedili ljudi iz kluba.

"Shvatio sam da je ovo najkorektnija i najprofesionalnija ponuda od svih", dodao je Enake.

O tome što je tek drugi rumunski fudbaler u bogatoj istoriji Partizana, kaže: "To je velika odgovornost, ali i ponos, jer kao Rumun želim da uradim lepe stvari".

Zanimlčjiva scena dogodila se danas ispred stadiona Partizana uoči predstavljanja Enakea. Otac i sin iz Rumunije koji navijaju za Partizan došli su da pozdrave novog igrača Partizana.

BROJ 44 NA DRESU ZBOG...

"Broj koji sam izabrao značajan je za mene jer mi je na datum 4. 4. rođena kćerka", rekao je Gabrijel koji ima troje dece. Inače, Armin Đerlek koji je do sada nosio broj 44, ubuduće će na leđima imati broj 8.

O ENAKEU SE NIJE PISALO, ILIEV ZADOVOLJAN

Činjenica da se ime Gabrijela Enakea nije pominjalo u medijima, sve do srede ujutro, zadovoljililo je Ilieva.

"Nadam se da će tako biti i u budućim transferima, da ništa ne izađe u javnost do poslednjeg trenutka".

- Prelazni rok u Partizanu -

DOŠLI:Nemanja Nikolić,Rikardo Gomeš, Gabrijel Enake

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar