СП - Далић: Аргентина најлакша утакмица!

Уживајте против Месија! Селектор Хрватске Златко Далић верује да његова екипа има квалитет да оствари позитиван резултат у предстојећој утакмици против Аргентине на Светском првенству.

Фудбал 21.06.2018 | 15:30
СП - Далић: Аргентина најлакша утакмица!
"Аргентина изазива поштовање, то ће бити велики изазов. Међутим, морамо да верујемо у себе. Немамо шта да изгубимо. Играмо против велике екипе, али и ми смо велики. Верујем у наше играче. Они су за мене најбољи на свету. Ако покажемо добру игру, онда можемо далеко", рекао је Далић, пренела је Хина.

Хрватска и Аргентина играју у четвртак од 20 часова, утакмицу другог кола Групе Д на Светском првенству у Русији. Хрватска је прва у групи са три бода, Аргентина и Исланд имају по бод, док је Нигерија без бодова.

Далић је рекао да нема дилеме око састава и да ће бити малих промена у тактици и саставу.

"Против Нигерије (2:0) смо играли добро и нема потребе за већим променама. Морамо да чувамо свој стил игре и да покажемо квалитет", додао је селектор Хрватске.

Далић је рекао и да ће његова екипа бити под мањим притиском пошто је победила у првом колу, у односу на Аргентину, која је одиграла 1:1 са Исландом.

"Ми у наредне две утакмице морамо да освојимо три бода како бисмо осигурали пролаз. Наш је пут познат, треба нам једна победа. Ако то успемо, све ће ићи само по себи. Нема бирања противника нити прилагођавања".

Говорећи о Аргентини, Далић је рекао да је Лионел Меси најбољи играч света и да ниједан играч не може да га заустави у игри један на један.

"Једино екипа и формација. Међутим, не смемо упасти у замку, јер сам Меси није Аргентина. Морамо бити чврсти у блоку и гинути један за другога".

Далић је помало узнемирио аргентинске новинаре који су погрешно протумачили његове речи да "Хрватску очекује најлакша утакмица".

"Нисам рекао да је Аргентина најлакши противник, него да је то најлакша утакмица у којој немамо шта да изгубимо", рекао је Далић.

Упитан шта ће рећи играчима пре него што изадју на терен, Далић је одговорио: "Рећи ћу им да уживају у фудбалу јер играју против Аргентине и Месија".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар