SP - Dalić: Argentina najlakša utakmica!

Uživajte protiv Mesija! Selektor Hrvatske Zlatko Dalić veruje da njegova ekipa ima kvalitet da ostvari pozitivan rezultat u predstojećoj utakmici protiv Argentine na Svetskom prvenstvu.

Fudbal 21.06.2018 | 15:30
SP - Dalić: Argentina najlakša utakmica!
"Argentina izaziva poštovanje, to će biti veliki izazov. Međutim, moramo da verujemo u sebe. Nemamo šta da izgubimo. Igramo protiv velike ekipe, ali i mi smo veliki. Verujem u naše igrače. Oni su za mene najbolji na svetu. Ako pokažemo dobru igru, onda možemo daleko", rekao je Dalić, prenela je Hina.

Hrvatska i Argentina igraju u četvrtak od 20 časova, utakmicu drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatska je prva u grupi sa tri boda, Argentina i Island imaju po bod, dok je Nigerija bez bodova.

Dalić je rekao da nema dileme oko sastava i da će biti malih promena u taktici i sastavu.

"Protiv Nigerije (2:0) smo igrali dobro i nema potrebe za većim promenama. Moramo da čuvamo svoj stil igre i da pokažemo kvalitet", dodao je selektor Hrvatske.

Dalić je rekao i da će njegova ekipa biti pod manjim pritiskom pošto je pobedila u prvom kolu, u odnosu na Argentinu, koja je odigrala 1:1 sa Islandom.

"Mi u naredne dve utakmice moramo da osvojimo tri boda kako bismo osigurali prolaz. Naš je put poznat, treba nam jedna pobeda. Ako to uspemo, sve će ići samo po sebi. Nema biranja protivnika niti prilagođavanja".

Govoreći o Argentini, Dalić je rekao da je Lionel Mesi najbolji igrač sveta i da nijedan igrač ne može da ga zaustavi u igri jedan na jedan.

"Jedino ekipa i formacija. Međutim, ne smemo upasti u zamku, jer sam Mesi nije Argentina. Moramo biti čvrsti u bloku i ginuti jedan za drugoga".

Dalić je pomalo uznemirio argentinske novinare koji su pogrešno protumačili njegove reči da "Hrvatsku očekuje najlakša utakmica".

"Nisam rekao da je Argentina najlakši protivnik, nego da je to najlakša utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo", rekao je Dalić.

Upitan šta će reći igračima pre nego što izadju na teren, Dalić je odgovorio: "Reći ću im da uživaju u fudbalu jer igraju protiv Argentine i Mesija".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar