Душан Тадић у Ајаксу за рекордних 17,1 милиона евра!

Српски репрезентативац Душан Тадић постаће најскупљи фудбалер у историји холандског фудбала јер је договорио трансфер из Саутемптона у славни Ајакс за 17,1 милион евра, преноси тамошњи Телеграф.  Договорили се Тадић и Ајакс! Репрезентативац Србије враћа се у Холандију после четири године проведене у Саутемптону.

Фудбал 21.06.2018 | 17:45
Душан Тадић у Ајаксу за рекордних 17,1 милиона евра!
ГОТОВО! Душан Тадић најскупљи играч у историји холандског фудбала! Српски репрезентативац договорио трансфер из Саутемптона.

Тадић се после четири године у Саутемптону враћа у Холандију, где је блистао у Гронингену и Твентеу, а са клубом из Амстердама потписаће четворогодишњи уговор.

Челници Ајакса Марк Овермарс и Јероен Слоп отпутовали су у Енглеску да заврше посао, па се очекује да за дан или два трансфер буде комплетиран.

Уједно, двадесетдеветогодишњи везиста, као потенцијално најскупље плаћени играч у историји холандског фудбала, срушио би рекорд сународника Миралема Сулејманија који је, такође, у Ајакс прешао из Херенвена за 16,2 милиона пре десет година.

Тадић је тренутно са репрезентацијом Србије на Светском првенству у Русији где 'Орлове' у петак (20 часова) чека вероватно одлучујућа утакмица са Швајцарском за пласман у нокаут фазу.

Прошле сезоне је на 36 мечева Премијер лиге дао шест голова и забележио три асистенције, а најпродуктивнији је био 2015/16, када је уз осам голова на 34 утакмице имао чак 13 асистенција.

Договорен је трансфер Душана Тадића! После четири године, маестро из Бачке Тополе се враћа у Холандију...

Српски репрезентативац ће у наредних 24 часа постати члан славног Ајакса који га је јурио претходних недеља. И постати најскупљи играч у историји славног клуба, али и у историји холандског фудбала.

Ајакс је прво постигао договор са Тадићем, да би синоћ сломили и отпор Саутемптона. Клуб из Амстердама ће Саутемптону на име обештећења платити 17.100.000 евра. То је највећа куповина у историји Ајакса и холандског фудбала, а занимљиво је да је срушен рекорд Миралема Сулејманија. Њега је Ајакс пре 10 година платио Херенвену 16.250.000 евра. Са Тадићем је договорена сарадња на четири године.

Четвороструки првак Европе је означио Тадића као главну мету још пре пар месеци. Када им је постало јасно да морају да продају Хакима Зијеха, Копљаници су свим силама кренули ка Тадићу. Прво су се договорили са играчем који ће потписати уговор на четири године. С обзиром да је Саутемптону зарађивао близу 2.500.000 евра по сезони, претпоставља се да ће и у Ајаксу инкасирати преко 2.000.000 евра годишње. Поготово што му је Саутемптон нудио повећање плате и нови уговор, али је он то одбио у жељи да се врати у Холандију и заигра за Ајакс.

Када је нацлијао Тадића, Ајакс се надао да ће Саутемптон испасти из лиге и да ће им пут до српског репрезентативца бити лакши. Он је имао фиксну клаузулу да у случају испадања може да оде из клуба са 11.300.000 евра. Ипак, Тадићевим головима су Свеци остали у лиги и цена је била већа с обзиром да је имао још две године уговора. Али Ајакс је био упоран...

Финансијски директор Јерун Слоп и спортски директор Марк Овермарс су прво отпутовали за Швајцарску где су све договорили са играчевим менаџером Милошем Маленовићем, а потом су јуче продужили за Енглеску где су успели да коначно постигну споразум са Саутемптоном и договоре се за обештећење од 17.100.000 евра. Ајакс ће рекордну куповину финансирати парама од продаје Хакима Зијеха који сигурно напушта клуб...

Тадић ђже после Мундијала обавити лекарске прегледе и ставати парафа на четворогодишњи уговор са славним клубом који га је желео и 2014. када је из Твентеа прешао у Саутемптон.  

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар