Dušan Tadić u Ajaksu za rekordnih 17,1 miliona evra!

Srpski reprezentativac Dušan Tadić postaće najskuplji fudbaler u istoriji holandskog fudbala jer je dogovorio transfer iz Sautemptona u slavni Ajaks za 17,1 milion evra, prenosi tamošnji Telegraf.  Dogovorili se Tadić i Ajaks! Reprezentativac Srbije vraća se u Holandiju posle četiri godine provedene u Sautemptonu.

Fudbal 21.06.2018 | 17:45
Dušan Tadić u Ajaksu za rekordnih 17,1 miliona evra!
GOTOVO! Dušan Tadić najskuplji igrač u istoriji holandskog fudbala! Srpski reprezentativac dogovorio transfer iz Sautemptona.

Tadić se posle četiri godine u Sautemptonu vraća u Holandiju, gde je blistao u Groningenu i Tventeu, a sa klubom iz Amsterdama potpisaće četvorogodišnji ugovor.

Čelnici Ajaksa Mark Overmars i Jeroen Slop otputovali su u Englesku da završe posao, pa se očekuje da za dan ili dva transfer bude kompletiran.

Ujedno, dvadesetdevetogodišnji vezista, kao potencijalno najskuplje plaćeni igrač u istoriji holandskog fudbala, srušio bi rekord sunarodnika Miralema Sulejmanija koji je, takođe, u Ajaks prešao iz Herenvena za 16,2 miliona pre deset godina.

Tadić je trenutno sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji gde 'Orlove' u petak (20 časova) čeka verovatno odlučujuća utakmica sa Švajcarskom za plasman u nokaut fazu.

Prošle sezone je na 36 mečeva Premijer lige dao šest golova i zabeležio tri asistencije, a najproduktivniji je bio 2015/16, kada je uz osam golova na 34 utakmice imao čak 13 asistencija.

Dogovoren je transfer Dušana Tadića! Posle četiri godine, maestro iz Bačke Topole se vraća u Holandiju...

Srpski reprezentativac će u narednih 24 časa postati član slavnog Ajaksa koji ga je jurio prethodnih nedelja. I postati najskuplji igrač u istoriji slavnog kluba, ali i u istoriji holandskog fudbala.

Ajaks je prvo postigao dogovor sa Tadićem, da bi sinoć slomili i otpor Sautemptona. Klub iz Amsterdama će Sautemptonu na ime obeštećenja platiti 17.100.000 evra. To je najveća kupovina u istoriji Ajaksa i holandskog fudbala, a zanimljivo je da je srušen rekord Miralema Sulejmanija. Njega je Ajaks pre 10 godina platio Herenvenu 16.250.000 evra. Sa Tadićem je dogovorena saradnja na četiri godine.

Četvorostruki prvak Evrope je označio Tadića kao glavnu metu još pre par meseci. Kada im je postalo jasno da moraju da prodaju Hakima Zijeha, Kopljanici su svim silama krenuli ka Tadiću. Prvo su se dogovorili sa igračem koji će potpisati ugovor na četiri godine. S obzirom da je Sautemptonu zarađivao blizu 2.500.000 evra po sezoni, pretpostavlja se da će i u Ajaksu inkasirati preko 2.000.000 evra godišnje. Pogotovo što mu je Sautempton nudio povećanje plate i novi ugovor, ali je on to odbio u želji da se vrati u Holandiju i zaigra za Ajaks.

Kada je naclijao Tadića, Ajaks se nadao da će Sautempton ispasti iz lige i da će im put do srpskog reprezentativca biti lakši. On je imao fiksnu klauzulu da u slučaju ispadanja može da ode iz kluba sa 11.300.000 evra. Ipak, Tadićevim golovima su Sveci ostali u ligi i cena je bila veća s obzirom da je imao još dve godine ugovora. Ali Ajaks je bio uporan...

Finansijski direktor Jerun Slop i sportski direktor Mark Overmars su prvo otputovali za Švajcarsku gde su sve dogovorili sa igračevim menadžerom Milošem Malenovićem, a potom su juče produžili za Englesku gde su uspeli da konačno postignu sporazum sa Sautemptonom i dogovore se za obeštećenje od 17.100.000 evra. Ajaks će rekordnu kupovinu finansirati parama od prodaje Hakima Zijeha koji sigurno napušta klub...

Tadić đže posle Mundijala obaviti lekarske preglede i stavati parafa na četvorogodišnji ugovor sa slavnim klubom koji ga je želeo i 2014. kada je iz Tventea prešao u Sautempton.  

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar