Тешке оптужбе за Америку

Дјеца имиграната, одвјена од родитеља, присилно су добијала широк спектар психотропних лијекова, који утичу на металне функције, наводи се у тужби.

Република Српска 21.06.2018 | 10:10
Тешке оптужбе за Америку
Та дјеца узета су од родитеља имиграната и била су смјештена у склоништима за младе које је основала америчка влада. Разлог давања тих фактички дрога је, како је објашњено, да се лакше носе са траумама након што их америчке власти затвориле и одвојиле од родитеља.

У тужби коју је поднио Центар за људска права у Лос Анђелесу је наведено да су дјеца држана у објектима попут Шилох центра у Тексасу и “готово сигурно” добијала дроге без обзира на њихово стање и без сагласности родитеља, преноси Ројтерс.

– Уколико сте у Шилох центру, готово је сигурно да сте на тим лијековима – рекао је један од адвоката Центра.

Тужба је заснована на свједочењу дјеце која су наводила да су добијала инекције када су одбијала да узму лијек, али и родитеља који тврде да нису питани за сагласност да њихова дјеца узимају лијекове за анксиозност.

Узимање различитих психотропних лијекова у исто вријеме може озбиљно да нашкоди дјеци, наводи се у тужби и истиче потреба за надзором како би се спријечила употреба лијекова.

Подсјетимо, анти-имиграциона политика америчког предсједника Доналда Трампа због које је на хиљаде дјеце остало заробљено у кампусима без родитеља имиграната забринула је свијет, али и његову супругу Меланију Трамп која је јавно устала против такве политике.

Амерички портал “Пропублика” објавио је снимке који су се муњевитом брзином проширили интернетом. Наиме, вец́ данима Америку потресају информације о присилном раздвајању дјеце илегалних миграната од својих родитеља. Недавно су се појавили и снимци дјеце која су затворена у простору ограђеном жичаном оградом у Тексасу, а Пропублика је објавила аудио снимке дјеце старости од четири до десет година која плачу и позивају своје родитеље и родбину.

Слике уплакане дјеце иза решетака обишле су свијет, а суочен са све већим критикама и на домаћем терену Трамп је коначно јуче донио одлуку да се дјеца више не одвајају од родитеља.



(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Па

21.06.2018 08:27

Да, тешке оптужбе и на томе се све завршава. Свјетски полиајац је недодирљив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.06.2018 09:40

Прицас о ономе сто не познајес. Ту аферу су откриле аметицке организације и медији. Тузба је поднесена према судовима и за то це неко одговарати. Јос горе ствари се десавају код нас али не смије нико да прица јер се људи боје за зивот. Код нас се дјеца продају као на пијаци па ником ниста. Оптузбе против директорице центра за социјални рад одбацене од стране тузиластва.

Name

Тигар

21.06.2018 08:55

Ма зна САД-е ста су људска права ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

21.06.2018 10:02

Америка, у коју се шипци и бошње куну, иначе је настала на поштовању људских права. Сад тако нешто примјењују у Србији, на Косову, покушавају на исти начин да направе државу, начин уз помоћ ког је и Америка настала... Протерати старосједиоце са њихове вековне земље

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Рајка

21.06.2018 10:49

И ја сам као старосједилац протјеран са мој вјековне земље, од мојих пријашњих комшија, само зато јер се Богу молим на други начин. Не може се радити једно а очекивати друго...

Name

Јој

21.06.2018 10:07

То је та западна демократија и људска права којима се поносе западне земље.Нека њима њихових људских права а нека нама људске осјецајности према ономе ко је у било каквој потреби.

ОДГОВОРИТЕ