Човјек напао медвједа због пса

Наша порука гласи: Апсолутно никада немојте то да радите!", саопштавају званичници канадског Националног парка Џаспер.

Занимљивости 21.06.2018 | 07:33
Човјек напао медвједа због пса
А "то" се односи на инцидент од 16. маја, када је човјек скочио на америчког црног медвједа у покушају да спасе свог пса, који је искочио кроз прозор његовог аутомобила и почео да лаје на дивљу животињу. 

Медвјед је потом напао несрећног пса, који из његових канџи није успио да се извуче жив. 

Власник који је, покушавајући да спаси свог љубимца, пришао близу медвједу и скочио на њега покушавајући да га отјера, на сву срећу, успио је да се извуче жив. Шта више, човјек је прошао без огреботине.

Стручњак Националног парка за комуникацију са дивљим животињама Стив Малком објашњава да је власник пса имао луду срећу и да га је спасило "фиксирање плијена". 

"Мислим да је момак успио да ухвати медевједа у моменту када овај још увијек није у потпуности усмртио пса. Медвјед се првенствено бавио псом, па тек из дугог плана размишљао о сопственој одбрани", каже Малком.

Он наводи да је ово први случај да је некоме усјпело да се извуче из канџи медевједа на такав начин, ако знамо су се у Џасперу већ догодила два случаја у којима су власници, на сличан начин, спасавали своје љубимце од напада пума, преноси "Њузер". 

Власник пса је намјерно зауставио аутомобил како би посматрао медвједе. Како наводе из Националног парка, његов пас је био "под контролом" све док није искочио кроз прозор аутомобила и кренуо на медвједа. 

"Ово је трагичан подсјетник на то да би сви љубимци у Националном парку требало да буду на повоцу све вријеме", закључују званичници Националног парка Џаспер.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар