Čovjek napao medvjeda zbog psa

Naša poruka glasi: Apsolutno nikada nemojte to da radite!", saopštavaju zvaničnici kanadskog Nacionalnog parka Džasper.

Zanimljivosti 21.06.2018 | 07:33
Čovjek napao medvjeda zbog psa
A "to" se odnosi na incident od 16. maja, kada je čovjek skočio na američkog crnog medvjeda u pokušaju da spase svog psa, koji je iskočio kroz prozor njegovog automobila i počeo da laje na divlju životinju. 

Medvjed je potom napao nesrećnog psa, koji iz njegovih kandži nije uspio da se izvuče živ. 

Vlasnik koji je, pokušavajući da spasi svog ljubimca, prišao blizu medvjedu i skočio na njega pokušavajući da ga otjera, na svu sreću, uspio je da se izvuče živ. Šta više, čovjek je prošao bez ogrebotine.

Stručnjak Nacionalnog parka za komunikaciju sa divljim životinjama Stiv Malkom objašnjava da je vlasnik psa imao ludu sreću i da ga je spasilo "fiksiranje plijena". 

"Mislim da je momak uspio da uhvati medevjeda u momentu kada ovaj još uvijek nije u potpunosti usmrtio psa. Medvjed se prvenstveno bavio psom, pa tek iz dugog plana razmišljao o sopstvenoj odbrani", kaže Malkom.

On navodi da je ovo prvi slučaj da je nekome usjpelo da se izvuče iz kandži medevjeda na takav način, ako znamo su se u Džasperu već dogodila dva slučaja u kojima su vlasnici, na sličan način, spasavali svoje ljubimce od napada puma, prenosi "Njuzer". 

Vlasnik psa je namjerno zaustavio automobil kako bi posmatrao medvjede. Kako navode iz Nacionalnog parka, njegov pas je bio "pod kontrolom" sve dok nije iskočio kroz prozor automobila i krenuo na medvjeda. 

"Ovo je tragičan podsjetnik na to da bi svi ljubimci u Nacionalnom parku trebalo da budu na povocu sve vrijeme", zaključuju zvaničnici Nacionalnog parka Džasper.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar